Vårdlärare till Komvux Malmö

Vårdlärare till Komvux Malmö

Arbetsuppgifter

Inför höstterminen 2022 söker vi dig som är vårdlärare med kompetens för undervisning i framför allt anatomi och fysiologi, hälso-sjukvård och omvårdnad.

För att trivas hos oss behöver du kunna undervisa kursdeltagare som behöver mycket stöd samtidigt som du har kursdeltagare som har ett högt studietempo och hög självständighetsgrad i sina studier. Det är därför viktigt att du kan planera, genomföra och kontinuerligt utveckla, anpassa och modifiera undervisningen och de pedagogiska metoderna utifrån elevgruppens förutsättningar. Du ska följa upp elevers lärande, arbete, framsteg och utveckling för att kontinuerligt dokumentera, följa upp och återkoppla hur varje elev förhåller sig till kunskapskraven. I läraruppdraget ingår utöver sedvanliga arbetsuppgifter även samarbete internt och externt med andra aktörer inom staden, validering, APL besök, analys och uppföljning av utbildningen på individ-grupp och organisationsnivå samt aktivt deltagande systematiskt kvalitetsarbete. Som yrkeslärare blir du en del av och bidrar till utvecklingsarbetet på skolan för att den pedagogiska och undervisningsknutna lärmiljön ska utvecklas och främja elevernas måluppfyllelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad yrkeslärare med behörighet att undervisa i anatomi och fysiologi, hälsosjukvård och omvårdnad eller med pågående lärarutbildning med behörighet inom ovannämnda ämnen. Du behöver även ha flerårig yrkeserfarenhet och mycket goda ämneskunskaper. Det är meriterande om du har erfarenhet av språkutvecklande ämnesundervisning, erfarenhet av arbete med ungdomar eller unga vuxna. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av bedömning för lärande. Vidare har du digital kompetens som innebär att det är naturligt att använda digitala verktyg som arbetsredskap och hjälpmedel, samt har en vilja och förmåga att sätta dig in i nya program och system.

Tjänsten förutsätter att du behärskar mycket god svenska i tal och skrift.

Om arbetsplatsen

Komvux Malmö ligger centralt i staden på Kungsgatan 44. Utbildningen är en del av den gemensamma Komvux Malmö. Vår utbildning riktar sig till Malmöbor som vill arbeta inom hälso-sjukvård och vård och omsorg. Vård och omsorgsutbildningen bedrivs i olika undervisningsformer. Du kommer att ingå i en grupp om ca 25 vårdlärare med stort intresse och hög kompetens att stödja elevers lärande och sätta elevens lärande och utveckling i centrum. På skolan bedrivs ett aktivt skolutvecklingsarbete där kollegialt lärande och professionellt samarbete är centralt. Vi behöver yrkeslärare med kompetens att undervisa i ämnen Anatomi och fysiologi, Omvårdnad och Hälso-sjukvård inom vård och omsorgsprogrammet.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2022-08-08

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Slavica Rankic
Telefon 0734-338189
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 3 juli 2022 (8 dagar kvar)