Utvecklingssekreterare till gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

Utvecklingssekreterare till gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

Arbetsuppgifter

Till avdelningen för kvalitet och utveckling söker vi en utvecklingssekreterare vars huvuduppdrag kommer vara att utveckla förvaltningens uppföljning av utbildningen.

Med fokus på kvalitets-, utvecklings- och analysarbete kommer du att ingå olika samarbeten, både internt och externt. Du stödjer skolledningen och verksamheterna i deras kontinuerliga systematiska kvalitets- och utvecklingsarbete samt deltar i förvaltningens arbete med huvudmannens systematiska kvalitetsarbete. Till arbetsuppgifterna hör att följa upp och analysera både kvalitativa och kvantitativa resultat inom utbildningen och utvecklingsprocesser. Utifrån resultaten utvecklar du metoder och processer samt bedriver utvecklingsarbete. Du kommer även att leda verkstäder kring analys och mål- och resultatstyrning.

En viktig del av uppdraget är att följa forskning kring skolutveckling och bidra till att rektorer och andra chefer kontinuerligt uppdateras kring aktuell forskning inom området. Du implementerar förändringar kopplat till styrdokument och lagstiftning och finns tillgänglig att stötta chefer i frågor kopplat till dessa förändringar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en kandidatexamen (180hp) inom det pedagogiska området eller inom annat område som är relevant för uppdraget och har en fördjupningsutbildning inom pedagogik. Har du gått rektorsutbildning och/eller har en eftergymnasial utbildning inom uppföljning och utvärdering är det meriterande.

För den här tjänsten krävs att du har flera års erfarenhet av arbete som ledare inom utbildningsområdet, har arbetat i en samordnande roll och har erfarenhet av arbete med utveckling av systematiskt kvalitetsarbete, gärna inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med skolutveckling och/eller organisationsutveckling inom kommunal verksamhet. Tjänsten kräver hög digital kompetens och förutsätter mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

För att lyckas i rollen som utvecklingssekreterare behöver du vara analytisk, strukturerad och självständigt kunna arbeta med uppgifter inom ditt ansvarsområde. Likaså är det viktigt att du har förmåga att etablera och underhålla samarbeten, att du är kommunikativ samt har en god pedagogisk och didaktisk förmåga.

Om arbetsplatsen

Kvalitets- och utvecklingsavdelningen håller samman förvaltningens systematiska kvalitetsarbete. Avdelningen består av 13 medarbetare: samhällsvetare och erfarna pedagoger som arbetar tillsammans, bland annat med att analysera verksamheternas resultat och erbjuda skolor stöd i uppföljnings- och utvecklingsarbetet. Ett uthålligt och systematiskt förbättringsarbete på varje skola är centralt i förvaltningens strävan efter att ge alla elever förutsättningar att nå sina mål.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Lisbeth Gyllander Torkildsen
Telefon 0733-565810
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 10 juli 2022 (9 dagar kvar)