Utvecklingssekreterare med inriktning undervisningens kvalitet

Utvecklingssekreterare med inriktning undervisningens kvalitet

Arbetsuppgifter

Till vår avdelning söker vi nu en utvecklingssekreterare med skolledarbakgrund som vill vara med och skapa mervärde för pedagoger, ledare och elever i Malmö. Du kommer att vara placerad på PDM Malmö med en sektionschef som din närmsta chef. I rollen som utvecklingssekreterare på PDM Malmö kommer du att planera och genomföra utvecklingsinsatser inom pedagogik, didaktik och metodik i klassrumsnära arbete ute i verksamheterna och stödja/handleda lärare utifrån PDM´s uppdragsområden undervisningens kvalitet, lärmiljöer och effektiv undervisning.

Som utvecklingssekreterare kommer du också att tillsammans med andra aktörer stödja grundskolor att organisera sin verksamhet utifrån sitt systematiska kvalitetsarbete. Du kommer att arbeta både enskilt och i team. Du ska hålla dig uppdaterad med aktuell forskning inom ditt område och om framgångsfaktorer för skolutveckling. Du ska även sprida kunskapen. Du kommer att delta i och anordna utbildningstillfällen utifrån verksamheternas behov.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har grundskollärarexamen. Det är meriterande om du har arbetat som skolledare och lett verksamhetsnära skolutveckling på vetenskaplig grund. Vi ser också att du är väl förtrogen med skolans uppdrag och styrdokument och har erfarenhet av att på ett effektivt sätt kan omsätta dessa i daglig praktik. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därav leda och organisera utvecklingsinsatser för att skapa god undervisningskvalitet och lärandemiljö.

Du har verksamhetsnära erfarenhet av utvecklingsarbete och är van att initiera och driva processer. Du har god förståelse för kommunal förvaltnings verksamheter och beslutsprocesser samt kunskap om systematiskt kvalitetsarbete och olika utvärderingsprocesser.

Då vi till stor del arbetar i teamform som bildas utifrån den kompetens som behövs för uppdraget ser vi att du har en förmåga att ta olika roller, är agil i ditt arbetssätt och drivs av att verka i både gruppsammanhang och enskilt. Flexibilitet, hög samarbetsförmåga, prestigelöshet och engagemang är värden som vi ser hos dig för att kunna fungera i denna kontext. I din roll som utvecklare krävs att du är utåtriktad och självständig i dina specifika arbetsuppgifter. Vi söker dig som utifrån avdelningens behov har en förmåga att anpassa ditt bemötande och vara operativ utifrån olika målgrupper och deras perspektiv, vilket kräver en hög social kompetens, förmåga till aktivt lyssnande och kommunikativ färdighet både i tal och skrift. På avdelningen finns en grundläggande inställning till högkvalitativ leverans utifrån beställarens behov, vilket innebär att du behöver ha ett utforskande förhållningssätt och att du är nyfiken på utmaningar. Du ska kunna bygga broar mellan forskning/teori för din verksamhet, beprövad erfarenhet och praxisnära kontext utifrån målgruppen.

Som person är du nyfiken och har ett driv. Att skapa förtroende är en viktig faktor i arbetet. Du är lyhörd och är van att handleda. Ett högt arbetstempo kräver att du har en god prioriterings- och planeringsförmåga. Du har goda kunskaper i svenska och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Om arbetsplatsen

Enheten för pedagogisk, didaktisk och metodisk utveckling (PDM) är en enhet, organisatoriskt förlagd inom grundskolans utvecklingsavdelning, som arbetar för att genomföra och skapa förutsättning för huvudmannens uppföljning och stöd till skolan i deras egna kapacitetsbygge. Tillsammans med övrig personal ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje barn och elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål.

Då avdelningen ofta möter en komplex uppdragsbild är det av vikt att avdelningen också är en formativt lärande organisation där delakultur och kunskapsspridning råder.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Visstidsanställning tom augusti 2022
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Mia Lorentz
Telefon +46 72-3507260
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (2 dagar kvar)