Utredare/Projektledare till sekretariatet för Malmö Tillväxtkommission

Utredare/Projektledare till sekretariatet för Malmö Tillväxtkommission

Malmö stad har tillsatt en Tillväxtkommission för ett inkluderande och hållbart Malmö. Tillväxtkommissionen består av forskare, experter och praktiker inom områden som företagande och entreprenörskap, innovation, tillväxt, arbetsmarknad och klimat. Målet med Tillväxtkommissionens arbete är att ge kommunstyrelsen ett analytiskt och vetenskapligt grundat underlag med förslag för att på medellång och lång sikt förbättra förutsättningar för en inkluderande och hållbar tillväxt i Malmö.

Tillväxtkommissionens arbete pågår under perioden mars 2021 - december 2022 och dess arbete leds av en ordförande, som verkar med stöd av ett sekretariat. Sekretariatet organiseras inom stadskontorets avdelning för omvärld och näringsliv och leds av en huvudsekreterare. Nu söker vi en erfaren utredare/projektledare till sekretariatet!

Arbetsuppgifter

I uppdraget som utredare/projektledare ingår det att arbeta brett med frågor som rör Tillväxtkommissionen. Arbetet är såväl strategiskt som operativt och arbetsuppgifterna varierar beroende på Tillväxtkommissionens olika faser. Det handlar bland annat om sammanställning av material och underlag, research- och analysarbete och framför allt mycket skrivarbete. I övrigt ingår att bidra till sekretariatets gemensamma arbete och ansvarsområden med att genomföra aktiviteter i enlighet med projektplan och kommunikationsplan. Arbetet ställer krav på flexibilitet och förmåga att arbeta parallellt med varierande arbetsuppgifter. Tjänsten är placerad på enheten för samhällsplanering och etablering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en duktig skribent med gedigen erfarenhet som utredare. Vi ser gärna att du har ett brett samhällsperspektiv och att du är analytisk och detaljorienterad i ditt arbete.

Vi arbetar i projektform något som ställer krav på god struktur och metodik samt en förmåga att leverera enligt tidsplan. Du är van vid att arbeta med övergripande utvecklingsfrågor utifrån ett helhetsperspektiv. Då arbetet bedrivs både självständigt och tillsammans med många samarbetspartners lägger vi vikt vid kompetenser såsom initiativförmåga samt förmåga att hålla ihop komplexa frågor med olika kompetenser. Du har förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du har lätt att skapa och bibehålla goda relationer.

För att bli lyckosam i rollen ser vi att du är noggrann, lösningsorienterad och lyhörd samt trivs med såväl operativt som strategiskt arbete.

Krav:
  • Akademisk examen med samhällsvetenskaplig inriktning alt annan akademisk utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet
  • Arbetslivserfarenhet från kvalificerat handläggnings- eller utredningsarbete
  • Mycket goda kommunikativa egenskaper och förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
  • God vana av att arbeta mot uppsatta mål och en utsatt tidsplan
  • Erfarenhet av att arbeta med övergripande utvecklingsfrågor utifrån ett helhetsperspektiv
  • Erfarenhet av arbete från en politiskt styrd organisation
Meriterande:
  • Forskarerfarenhet eller erfarenhet av kvalificerade utredningsuppdrag
  • Erfarenhet av arbete i projektform
  • Erfarenhet av utredningsarbete inom offentlig förvaltning
  • Erfarenhet av korrekturläsning
Om arbetsplatsen

Sekretariatet organiseras inom stadskontorets avdelning för omvärld och näringsliv. Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

Information om tjänsten

Anställningsform: Visstid ca 1 år
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Gunnar Blomé
Telefon 0708 29 46 62
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)