Undersköterskor till resursteam Rosengård

Undersköterskor till resursteam Rosengård

Arbetsuppgifter

Söker du en arbetsplats där du har goda kollegor och utmaningar inom vård och omsorg är detta ett jobb för dig.

Som undersköterska i resursteamet ska du täcka korttidsfrånvaron i resursområde Rosengård där hemtjänstgrupper Örtagården, Törnrosen och Riddarborg ingår i. Du blir ett känt ansikte i hemtjänstgrupperna och du bidrar till ökad kontinuitet för brukare så väl som för dina arbetskamrater. Resurteamet byggs för att vara ett team med hög kompetens, flexibilitet och yrkesstolthet. Här kommer du, liksom övrig personal, att ges möjlighet till kompetensutveckling. Du kommer tillsammans med dina kollegor i resursteamet att bemanna så väl dag, som kvällar och helger.

I dina arbetsuppgifter ingår att hjälpa och stödja brukaren med omvårdnadsinsatser utifrån brukarens individuella behov och önskemål. Du kommer att stötta brukaren med personlig omvårdnad, medicinska insatser som utförs på delegation av legitimerad personal, matlagning, städning, inköp och tvätt. Utöver det praktiska arbetet ska du även kunna dokumentera händelser kring brukaren samt ha kontakt med brukarens anhöriga. I arbetet ingår även att ge råd och information samt motivera och stimulera brukaren så att hen kan klara av att göra så mycket som möjligt själv. I det dagliga arbetet har du kontakt med och samarbetar med hemsjukvård, rehab, biståndshandläggare och andra hemtjänstgrupper.

Vi kommer att göra löpande urval och intervjua under ansökningstiden så välkommen med din ansökan redan idag!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska med godkända betyg. Du har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg samt erfarenhet av att ha arbetat med personer med demenssjukdom. Det är meriterande om du har arbetat inom hemtjänst samt har påbyggnadsutbildning inom vård- och omsorg, t.ex. inom demens eller personcentrerad omvårdad. Du ska ha ett intresse av att arbeta med en personcentrerad omvårdnad för att skapa en meningsfull vardag för våra brukare. Du deltar aktivt i omvårdnadsarbetet, har ett professionellt förhållningssätt, är lösningsfokuserad och tar ett stort eget ansvar. Du känner dig trygg i din yrkesroll och är/har tidigare varit delegerad att utföra medicinska arbetsuppgifter så som läkemedel- och Warandelegerig samt såromläggning. För tjänsten krävs även att du har god erfarenhet av att dokumentera och upprätta genomförandeplaner.

För tjänsten kräves också att du är flexibel samt kan prioritera och hantera snabba omställningar i arbetet. Du är ansvarstagande, nyfiken, prestigelös och har ett serviceinriktat och positivt förhållningssätt med ett gott bemötande. Du har ett gott samarbete med dina kollegor samt övriga personer som är involverade kring brukaren. Som person är du lugn och trygg samt har ett stort tålamod. Då arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du behärskar svenska i både tal och skrift. När du arbetar hos oss transporterar du dig med cykel och därför är det viktigt att du kan cykla. Det är meriterande om du har B-körkort (manuell växellåda).

Om arbetsplatsen

Resursteam Rosengård är ett geografiskt område som består av tre hemtjänstgrupper, Törnrosen, Örtagården och Riddarborg. Hemtjänstgrupp Törnrosen servar 110 brukare med regelbundna insatser fördelat på områdena Törnrosen, Hårds väg och Persborg. Hemtjänstgrupp Örtagården servar 95 brukare fördelat på områdena Ramels väg, Agnesfridsvägen och von Rosensväg. Hemtjänstgrupp Riddarborg servar 100 brukare fördelat på områdena Thomsons väg, von Troils väg, Widells väg, Vougts väg, von Lingens väg och Sjöblads väg. Vi finns i två olika byggnader som ligger mitt emot varandra vilket bidrar till ett tätt och fungerande samarbete. Lokalerna befinner sig i hjärtat av vårt geografiska område där alla våra brukare befinner sig på gång- eller cykelavstånd. Hit tar du dig enkelt med cykel eller buss som stannar precis intill lokalerna. Gratis parkering på flertal platser inom området om du väljer att ta dig hit med bil. Det finns även billiga p-platser att hyra.

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är, med våra ca 5 500 medarbetare, Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. Var med och bygg morgondagens vård och omsorg!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 4
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Adisa Softic
Telefon 0733-128832
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Undersköterska
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)