Undersköterska rehab HSL

Undersköterska rehab HSL

Arbetsuppgifter

Vi utökar personalgruppen inom alla våra verksamhetsområden, och är därmed i behov av ytterligare en rehabundersköterska. Vi söker dig som är undersköterska och som har erfarenhet att arbeta med rehabilitering inom området funktionshinder.

Som rehabundersköterska hos oss i funktionsstödsförvaltningen arbetar du riktad till målgruppen tillhörande LSS tre personkretsar samt socialpsykiatri. Våra verksamhetsområden är personlig assisstans, socialpsykiatri, LSS-bostäder samt aktivitets- och funktionsbedömningar.

Fysioterapeuter och arbetsterapeuter inom rehabsektionen genomför bedömningar av funktions- och aktivitetsförmåga och aktuella stödbehov. Utifrån individens behov sker sedan planering, genomförande samt uppföljning av insatser som exempelvis förskrivning av hjälpmedel, behandlingar och hälsofrämjande arbete. Som undersköterska blir du en del av teamet och det patientnära arbetet. Du kommer att vara ute hos patienter både i eget och särskilt boende. I tjänsten ingår manuella förflyttningar och leverans samt montering av enklare hjälpmedel. Tjänsten innehåller även en del administrativa uppgifter såsom ansvar för hjälpmedelsförråd, hantering av inkommande ärenden, telefontid och posthantering.

Patientarbetet sker både enskilt och i team, och du kan även ha ett nära samarbete med personal i patientens boende och nätverk. Du blir en del av en grupp fysioterapeuter, arbetsterapeuter och rehabundersköterskor med stort engagemang och kunskap kring målgruppen, och en verksamhet som är i en period av utveckling med fokus på kvalitet och patientsäkerhet. Vår organisation växer och utvecklas, vilket innebär att du har en stor möjlighet att påverka din arbetssituation och vara med och utforma ditt uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du behöver ha minst tre års erfarenhet som undersköterska och det är meriterande om du har erfarenhet från att arbeta inom rehabiliteringsverksamhet, gärna med rehabilitering på en vårdavdelning och/eller hemrehabilitering. Vi ser med fördel att du tidigare har arbetat i kommunal hemsjukvård och/eller med förvaltningens målgrupper inom LSS och socialpsykiatri.

Du är trygg i din yrkesroll, och har en god förmåga att arbeta självständigt på uppdrag av legitimerad personal. Vi värdesätter att du är ansvarstagande och har god förmåga att planera och prioritera. Att se till patienternas/brukarnas behov och möjligheter är en självklarhet för dig. Du har en god empatisk förmåga och ett stort engagemang för människors välbefinnade och möjlighet till ett värdefullt liv. Det är viktigt att du har ett professionellt och respektfullt bemötande samt en förmåga att skapa trygghet och lugn även i stressiga situationer. Du har en positiv inställning och bidrar till ett gott arbetsklimat för att främja ett gott samarbete. Du har en helhetssyn och en god förmåga att analysera och reflektera utifrån olika perspektiv, och kan hitta lösningar beroende på behov och situation. Ditt samarbete med kollegor, patient och nätverket runt patienten är gott, och ditt förhållningssätt är lyhört, coachande och stödjande. Du kommunicerar med lätthet på svenska både i tal och skrift.

Du har B-körkort för manuell växellåda, och kan cykla.

Vi förutsätter att du har en god datorvana.

Om arbetsplatsen

Rehabsektionen ingår i förvaltningens hälso- och sjukvårdsenhet. Vi är idag omkring 30 legitimerade arbetsterapeuter och fysioterapeuter/sjukgymnaster och två rehabundersköterskor som arbetar tillsammans med förebyggande, förbättrande och kompenserande åtgärder för personer med nedsatta funktions- och/eller aktivitetsförmågor. Tillsammans gör vi det möjligt för Malmöbor att leva ett självständigt liv och få en fungerande vardag.

Till enheten finns även ett antal andra funktioner knutna, bland annat utbildare, kvalitetsutvecklare, handledare och vaktmästare.

Vi erbjuder våra medarbetare individuellt anpassad introduktion, kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och flextid.

I Funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell och/eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att vi kallar till intervjuer under ansökningstidens gång. Vänta därför inte med din ansökan.

Övrigt

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmäna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor som specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Elisabeth Friberg
Telefon 076-6106998
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)