Förstelärare åk. 4-6 i Ma/NO till Pilbäckskolan

Förstelärare åk. 4-6 i Ma/NO till Pilbäckskolan

Arbetsuppgifter

Vi söker en förslärare med placering i åk 4-6. Som förstelärare i matematik och naturorienterande ämnen har du goda kunskaper kring vad skolforskningen idag säger är framgångsrikt samt har omsatt teorin i praktiskhandling som visat på goda resultat i undervisningen. Du ansvarar för att undervisningen i matematik och NO läggs upp utifrån relevant data samt säkerställer att alla elever lär inom matematiken och NO oavsett ursprungskunskap.

Vi ser att du skapar goda relationer med elever och kollegor, har höga förväntningar samt en stark tilltro till elevernas förmåga. Du håller dig uppdaterad inom aktuell forskning och arbetar systematiskt för att utveckla din undervisning. Med utgångspunkt i aktuell forskning och beprövad erfarenhet planerar du din undervisning, där du kan visa på samband mellan dina undervisningsstrategier och dina elevers resultat. Dina undervisningsmetoder är varierade och allsidiga och ger alla elever förutsättningar att nå goda resultat. Att arbeta med elevinflytande är viktigt för dig och du skapar ett tryggt och tillåtande klimat i klassrummet. Språkutvecklande strategier och ett formativt förhållningssätt genomsyrar din undervisning.

Du kommer att ingå i skolans utvecklingsgrupp tillsammans med andra förstelärare, specialpedagog, speciallärare och skolledningen. Här arbetar vi i ett 4-9 perspektiv med målet att skapa hög undervisningskvalitet i alla våra klassrum. Du kommer att arbeta med frågor som rör både kultur, struktur och ledarskap. Ditt uppdrag kommer att vara direkt kopplat till åtagandeplanens särskilda åtagande som du förväntas vara delaktig i att ta fram utifrån årshjulet för systematiskt kvalitetsarbete. Du kommer att vara direkt ansvarig för en del av de aktiviteter som sätts upp i åtagandeplanen samt arbeta för att skapa en god undervisning i alla våra klassrum. Som förstelärare på Pilbäckskolan behöver du ha ett inkluderande synsätt där du tror på varje elevs förmåga att lyckas. Du förväntas vara insatt i aktuell skolforskning samt omsätta denna i praktisk handling. För att nå spridningseffekter förväntas även förstelärare ingå i och ta del av kommunövergripande utvecklingsarbete.

På Pilbäckskolan är alla lärares kompetens, ansvarstagande och driv viktigt. Det är tillsammans vi skapar den bästa skolan för våra elever. Välkommen till oss på Pilbäckskolan!

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet i Matematik och NO. För att vara aktuell för uppdraget som förstelärare ska du, genom dokumentation, kunna redovisa för minst fyra års väl vitsordat arbete efter examen med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att handleda andra lärare eller driva pedagogiska utvecklingsprocesser. Du ska ha visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen samt bedömas som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.

För att passa som förstelärare hos oss är det viktigt att du har ett förhållningssätt som håller fokus på måluppfyllelse genom uppföljning och analys. Det är meriterande med formativ och summativ bedömningskompetens samt att du har kompetens i språkutvecklande ämnesundervisning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Pilbäckskolan ligger i det natursköna Tygelsjö ca 10 minuters väg med buss från Hyllie station. Tygelsjö är ett villaområde som består av ett äldre centrum med omgivande nybyggda områden.

Pilbäckskolan är byggd 2013 och är en 4-9 skola med 560 elever. Skolans lärare är behöriga och våra elever har mycket hög gymnasiebehörighet. På Pilbäckskolan får du en trivsam arbetsmiljö, studiemotiverade elever och engagerade arbetskollegor. Enligt eleverna präglas skolan av stor trygghet och trivsel samt god gemenskap mellan lärare och elever.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Jenny Strand
Telefon 0721649674
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 25 maj 2022 (5 dagar kvar)