Tre sektionschefer till hälso- och sjukvårdsenheten i funktionsstödsförvaltningen

Tre sektionschefer till hälso- och sjukvårdsenheten i funktionsstödsförvaltningen

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för verksamhetens kvalitet, personal, arbetsmiljö och budget samt den administration som kommer med dessa ansvarsområden. Du kommer att ingå i hälso- och sjukvårdsenhetens ledningsgrupp. I ditt ledaruppdrag har du en viktig roll i att skapa förutsättningar för kompetensutveckling, engagemang och arbetsglädje. Du förväntas aktivt delta i att följa utvecklingen i omvärlden och bidra till en hälsosam arbetsplats genom delaktighet och dialog. Du bidrar även till att skapa en lärande organisation och med tydlighet kommunicera verksamhetsinriktning och mål.

Hos oss har du ett gott stöd i ditt uppdrag från din närmaste chef. Vi har en basintroduktion som vi anpassar individuellt utifrån din tidigare erfarenhet. Du erbjuds också ett nära samarbete med våra stödfunktioner inom ekonomi och HR och förvaltningens stabsavdelningar där bland annat medicinskt ansvariga ingår. I funktionsstödsförvaltningen och Malmö stad erbjuds även kommungemensam arbetsmiljöutbildning, mentorskap och ledarskapsdagar. Vi tillämpar flextidsavtal, och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet att semesterväxla.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har legitimation som sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast samt har chef/ledarerfarenhet, gärna inom ett för tjänsten relevant område.

Du är nyfiken och öppen för utmaningar som ledare, och har god förmåga att strukturera, planera och administrera. För att lyckas behöver du ha erfarenhet av att leda medarbetare genom förändringsprocesser och vara trygg och säker i ditt ledarskap. Du är bra på att skapa engagemang och få människor med dig men är också en god lyssnare. Du har vana vid samverkansarbete och förmåga att bygga goda relationer med samarbetspartners. Du kommunicerar med tydlighet och transparens, är drivande och får saker att hända i rätt takt.

Du har en utvecklad strategisk förmåga och helhetssyn och kan se konsekvenser av beslut både i organisationen, den egna verksamheten och för individen. Du har en god förmåga att se saker från olika perspektiv och hitta lösningar samt har en utvecklad förmåga till självinsikt, analys och reflektion.

Självklart kan du uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Om arbetsplatsen

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I hälso- och sjukvårdsenheten i funktionsstödsförvaltningen ingår idag två sektioner för sjuksköterskor och undersköterskor och till dessa söker vi två sektionschefer. Nuvarande rehabsektion utökas med en sektion och till denna söker vi nu ytterligare en sektionschef. I rehabsektionen ingår framförallt arbetsterapeuter, fysioterapeuter och rehabundersköterskor. Gemensam utgångspunkt för dessa tre sektionschefsuppdrag är att i ett nära samarbete fortsätta det påbörjade arbetet med att bygga upp och utveckla verksamheterna.

Vi står inför omställningen till Nära vård och söker därför dig som är beredd att helhjärtat axla ansvaret tillsammans med övrig inom enheten. Omställningen till Nära vård innebär en mer tillgänglig vård och omsorg med fokus på ett personcentrerat förhållningssätt som utgår ifrån individens behov och förutsättningar. Du som sektionschef kommer att ha som främsta uppgift att tillsammans med medarbetare, chefskollegor, enhetschefer och andra interna och externa aktörer fortsätta driva detta arbete där ett teambaserat arbetssätt är en viktig och självklar framgångsfaktor. Fokus i uppdraget är att i ett nära ledarskap leda det dagliga arbetet på arbetsplatsen och skapa förutsättningar för lärande och utveckling.

Till enheten finns även ett antal andra specialistfunktioner knutna, bland annat utbildare, medarbetare med specifika uppdrag, vaktmästare och kvalitetsutvecklare.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 3
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Urval sker löpande under annonstiden.

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonerna som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Eva Hansson
Telefon 076-6070494
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (8 dagar kvar)