Timanställda socionomstudenter till Umgåsen

Timanställda socionomstudenter till Umgåsen

Arbetsuppgifter

På Umgåsen arbetar du främst med råd och stöd till föräldrar och barn kring umgänget som sker på Umgåsen. Vid umgängespass arbetar du tillsammans med kollegor och observerar samt ger stöd och rådgivning till barnen och till föräldrarna under umgängestiden.

Information och kommunikation gällande ärenden är mycket viktigt i verksamheten liksom samverkan med myndigheter som socialtjänst och tingsrätt. I arbetet ingår även att föra journal, skriva sammanfattningar och tillkommande administrativt arbete.

På Umgåsen ges du möjlighet till ett varierat arbete där du får se relationer mellan barn och föräldrar växa fram och stärkas. Du erbjuds ett arbete som kräver att du är snabbtänkt och kan agera såväl som ge stöd direkt i det pågående umgänget.

Arbetstider som timvikarie är oftast arbete fram till ca 19.00 måndag-torsdag, fram till 18.00 fredagar och helger 8.00-18.00.

Kvalifikationer

Vi söker dig som gått klart termin 5 på socionomprogrammet och således även läst klart juridiken. Om du har tidigare erfarenhet av socialt arbete är detta meriterande.

För att trivas hos oss på Umgåsen ser vi att du som söker har tidigare erfarenhet av att arbeta i team, har en god samarbetsförmåga och ett lyhört förhållningssätt till dina kollegor. I ditt arbete är du relationsskapande och du trivs med samarbete såväl inom den egna arbetsgruppen som med andra verksamheter och myndigheter. På Umgåsen arbetar vi med feedback mellan teammedlemmar och du ser detta som en självklarhet för att kunna fortsätta att utvecklas tillsammans.

Som medarbetare är du även initiativtagande och vill vara med och bidra till verksamhetens utveckling, och du är både ansvarstagande och självgående. Du har lätt att förhålla dig till ändrade omständigheter i arbetet och förmågan att anpassa dig efter situationen. Sist men inte minst har du även förmågan att uttrycka dig klart, koncist och välstrukturerat i skrift.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Umgåsen ingår i avdelning Social resurs och vi arbetar med umgängesstöd för barn och deras föräldrar. Verksamheten arbetar på uppdrag från socialtjänsten, både utifrån ett domstolsbeslut och med familjehemsplacerade barn.

På Umgåsen har vi en öppen och inkluderande stämning. Tillsammans skapar vi en positiv stämning med humor, glädje och nära samarbete där vi kan utbyta tankar och funderingar i vårt arbete. I verksamheten arbetar idag tolv socialsekreterare.

Information om tjänsten

Referensnummer: 20190070
Anställningsform: Timanställning
Omfattning: Deltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast möjligt under vårterminen 2020
Ansök senast: 2019-11-19

Kontakt
  • Carina Levin, Sektionschef, 040-34 51 08
Fackliga företrädare
  • Vision, Malmöavdelningen 040-30 48 30
  • SSR, Malmökansliet 040-34 51 14
Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och intervjuer.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)