Tillsynspersonal till sektionen för tillsyn

Tillsynspersonal till sektionen för tillsyn

Arbetsuppgifter

Vi söker nu tillsynspersonal som tillsammans med sina kollegor utför regelbundna tillsynsbesök i Malmö stads genomgångsbostäder. I besöken ingår exempelvis att kontrollera lägenhetens ytskikt och göra en grundläggande funktionskontroll. En kontroll av att hyresgästen är uppsatt i bostadskö sker vid varje besök och det kan också bli aktuellt att vara behjälplig med felanmälningar till hyresvärden.

Arbetsuppgifterna är i huvudsak praktiska t.ex. kontakter med myndigheter, upprustning och tillsyn men kan även innebära administration såsom dokumentation. Vidare hanterar du som tillsynsperson att informera hyresgästerna vid inflyttning, kvittera ut nycklar, kontrollera att hemförsäkring är tecknad, hantera klagomål och ge enklare råd kring skötsel av bostaden. Efter utflytt görs en städkontroll och besiktning av lägenheten.Du och dina kollegor ansvarar för att ta fram rutiner och ser till att dessa fullföljs på boendena.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en avslutad utbildning på minst gymnasial nivå samt minst ett års arbetslivserfarenhet. Då ditt uppdrag inbegriper hela Malmö är B-körkort för manuell växellåda ett krav samt att du kan cykla. Du har en god förmåga att kommunicera och har goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Annan språkkompetens, utöver svenska, ses som meriterande. Det är positivt om du har erfarenhet från liknande arbete inom kommunal eller statlig förvaltning och tidigare erfarenheter av exempelvis fastighetsskötsel, lokaltillsyn, teknisk tillsyn eller liknande ses som meriterande. För att klara uppdraget ska du ha förmåga att kunna arbeta självständigt och kunna göra prioriteringar i ditt arbete.

Som person är du ordningsinriktad med ett professionellt förhållningssätt. Den vi söker har en god social kompetens, är serviceinriktad och engagerad. Det är viktigt att du känner dig bekväm med att ta svårare samtal med hyresgästerna, exempelvis vid störningar eller misskötsel av bostaden och du är noggrann i allt du företar dig. Vidare har du god samarbetsförmåga, är kommunikativ och lugn som person. Det är viktigt att du trivs med att arbeta i en verksamhet i förändring och att du klarar av att behålla ett gott bemötande, även i stressiga situationer.

Våra hyresgäster kommer från hela världen och därför är det viktigt att medarbetarna står för Malmö stads värdegrund. Alla våra arbetsplatser ska präglas av jämställdhet och mångfald. Respekt för varje individ och betydelsen av jämlikhet, jämställdhet och alla människors lika värde. Det är viktigt med respekt för människor, oavsett kultur och religion. Stor vikt kommer att läggas på den personliga lämpligheten.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Sektionen för tillsyn tillhör avdelningen Boende, etablering och myndighet. I avdelningen samlas flera myndighetsutövande verksamheter. Här finns även boende för hemlösa och genomgångsboende åt nyanlända enligt Bosättningslagen. Som tillsynsperson är du med och startar upp den nya sektionen för tillsyn.

Information om tjänsten

Anställningsform: 2 st Tillsvidareanställning och 1 tidsbegränsad
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 3
Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse

Kontakt
  • Sofia Yvlin, Sektionschef, 0768-778392, sofia.yvlin@malmo.se
Fackliga företrädare
  • Vision, Malmöavdelningen 040-30 48 30
  • SSR, Malmökansliet 040-34 51 14
Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering, kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 12 dec 2019 (2 dagar kvar)