Studie- och yrkesvägledare till Bergaskolan

Studie- och yrkesvägledare till Bergaskolan

Arbetsuppgifter

Du arbetar processinriktat med vägledningsarbete tillsammans med elever under deras studietid på Bergaskolan samt att ger dem möjlighet att utveckla sina förmågor och att genomföra sina val av studier och yrken. Möten och samtal med vårdnadshavare förkommer också i vägledningen av elever. Du kommer även att ingå i skolan elevhälsoarbete och samarbeta med övriga medarbetare på skolan samt arbetsledas av rektor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen. Praktisk erfarenhet av arbetet är meriterande. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med kollegor i en sammansvetsad grupp. Social kompetens och samarbetsförmåga är därför betydelsefulla.

Om arbetsplatsen

Bergaskolan är en skola med alla de lokaler som behövs i en F9-skola. Här finns en stor, ljus matsal, hemkunskapssalar, särskild NO-byggnad och ett bibliotek där eleverna har tillgång till kunnig personal, tidningar, tidskrifter och såväl nya som gamla skönlitterära böcker samt faktaböcker inom olika ämnen.
Bergaskolan har en aula med scen och plats för 150 personer. Vi har all vår idrott i Limhamns sporthall.
Bergaskolan är belägen på Limhamn, med närhet till centrum, grönområden och havet. Bergaskolan är en skola med målmedvetna och studiemotiverade elever, vilket visar sig i de goda resultat som de når.
Skolan har en stabil och kunnig lärarkår som vet värdet av att ställa krav och att ha höga förväntningar.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 75-100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-08-01

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Peter Abramo
Telefon 0766-07 39 70
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (10 dagar kvar)