Strateg till stadskontoret med fokus på lokalförsörjning och investeringsstyrning

Strateg till stadskontoret med fokus på lokalförsörjning och investeringsstyrning

Arbetsuppgifter

Från och med den 1 juni 2020 ansvarar kommunstyrelsen i Malmö för att leda, samordna och utöva uppsikt över Malmö stads lokalförsörjningsarbete enligt en nyligen beslutad modell. Som kommunstyrelsens förvaltning är det stadskontoret som kommer att stödja kommunstyrelsen i detta arbete. En ny funktion under ekonomiavdelningen kommer under våren att etableras för uppdraget. Då verksamheten är under uppbyggnad erbjuds en unik möjlighet att vara med från start i ett spännande utvecklingsarbete i malmöbons tjänst.

Dina arbetsuppgifter kommer till stor del handla om att självständigt leda utvecklingsarbete som bidrar till en effektivare lokalförsörjning för staden. Du kommer att arbeta fram principer och riktlinjer för stadens lokalförsörjningsarbete. Dessa kommer att behöva beredas i nära samarbete med stadens alla inblandade nämnder och bolag. Det blir din uppgift att, tillsammans med dina kollegor på enheten, leda det här arbetet och säkra goda beslutsunderlag för politisk behandling.

Du kommer att självständigt planera och leda forum för samverkan mellan lokalförsörjningsansvariga inom staden.

Du ansvarar för att bereda ärenden till kommunstyrelsen, ta fram beslutsunderlag och vara föredragande i olika frågor som rör stadens lokalförsörjning samt planering, budgetering och uppföljning av stadens samlade investeringar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom för tjänsten relevant område.

Du har mångårig erfarenhet av kvalificerat strategiskt arbete inom politiskt styrd verksamhet. Likaså har du mångårig erfarenhet av att samordna och leda utvecklingsarbete med flera berörda parter, t ex i rollen som projekt- eller processledare.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i större/komplex organisation samt om du har erfarenhet av den fysiska planeringsprocessen, lokalförsörjningsprocessen och av frågor som rör ekonomistyrning.

För att lyckas i rollen är du trygg i att definiera och utveckla övergripande strategier för verksamheten du verkar i. Du har ett brett och övergripande synsätt på olika frågor och inser deras långsiktiga betydelse. Du väger samman komplex information med olika typer av hänsynstagande och visar omdöme vid uttalande, agerande och beslut.

Du är trygg med att fatta beslut och tar ansvar för dina handlingar och projekt. Du tar gärna initiativ och agerar självständigt.

Du har god förmåga att formulera åsikter, information och argument så att alla förstår och har förmågan att få människor med dig.

Om arbetsplatsen

Ekonomiavdelningen leder ekonomiarbetet för staden som helhet. Avdelningen förvaltar stadens ekonomisystem och rapporteringssystem. Här finns också stadens strategiska inköpsverksamhet och stadens försäkringsskydd. Enheten för ekonomisk styrning ansvarar för kommunens samlade ekonomi- och målstyrning, där den strategiska lokalförsörjningen från och med juni 2020 är en del.

Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse.

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så märker du kanske att du söker till denna tjänst på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Ann Andersson
Telefon 0723-501339
Område Malmö stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 5 apr 2020 (3 dagar kvar)