Stödpedagoger till LSS-bostäder i Malmö

Stödpedagoger till LSS-bostäder i Malmö

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill arbeta som stödpedagog på en av våra LSS-bostäder i Malmö. Som stödpedagog hos oss arbetar du brukarnära med att implementera arbetssätt och metoder i verksamheten. Du har en ledarroll i form av att vara teamledare för ett av våra team, och arbetar i nära samarbete med både stödassistenter och omsorgspedagog.

I arbetsuppgifterna ingår det att skapa relationer, stötta, handleda och vara brukarna behjälplig i olika vardagssituationer, samt att ge stöd i att upprätthålla sociala kontakter och relationer.

Alla stödinsatser (som t.ex. aktiviteter, städ, tvätt, mat, personligt stöd och fysisk omvårdnad) utgår ifrån brukarens individuella behov och önskemål i enlighet med LSS-lagstiftningen samt Malmö stads LSS-plan och värdegrund.

Arbetet ska främja självständighet och delaktighet med respekt för brukarens integritet och självbestämmande. Du arbetar systematiskt med social dokumentation.

Du samarbetar med dina kollegor och andra aktörer. Tillsammans med brukarna arbetar ni utifrån genomförandeplaner och handlingsplaner, som utformas tillsammans med brukarna. Du har fokus på att hitta lösningar och metoder som utvecklar arbetet, och arbetar för att öka det pedagogiska förhållningssättet som stödjer varje enskild individs delaktighet och självbestämmande.

Medicinhantering ingår i uppdraget.

Tjänsten innefattar dag- och kvälls- samt helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng. Utbildningen ska ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och/eller det beteendevetenskapliga området.

Du har minst tre års erfarenhet av att arbeta inom LSS. Om du har erfarenhet av arbete med personer som har autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning är detta meriterande. Du får gärna ha erfarenhet av tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Självklart har du datorvana, och du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Du har en god självkännedom, och bidrar till lugn och stabilitet. Du är strukturerad och drivande, och skapar ordning omkring dig i ditt arbete. Det är lätt för dig att skapa och bibehålla goda relationer, både med medarbetare, brukare och andra. Du får gärna ha erfarenhet av att leda.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav, samt att du kan cykla.

Om arbetsplatsen

Verksamheten riktar sig till Malmöbor som har beviljats boende enligt LSS. Brukarna har varierande behov, intressen och önskemål. Insatsen och aktiviteter styrs av behovet, och utförs individuellt med den enskilde brukaren eller tillsammans med andra brukare i grupp. Boendena vi nu söker stödpedagoger till är belägna I Hindby/Gullvik i Malmö, på varsin sida om Ystadsvägen.

I Funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 2
Tillträde: 20210101 eller enligt överenskommelse.

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Maria Dedic
Telefon 076-6213088
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog, Specialpedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)