Stödpedagog till Dalhems LSS-boende

Stödpedagog till Dalhems LSS-boende

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog har du lagstadgat och yrkesmässigt ansvar för fastställda stödinsatser enligt LSS (lag om stöd och service till vissa funktionsnedsatta). Som stödpedagog ska du i arbetet tillsammans med omsorgspedagog implementera arbetssätt och metoder i verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår det att skapa relationer, stötta, handleda och vara brukarna behjälpliga i olika vardagssituationer, upprätthålla sociala kontakter och relationer.

Gemensamt arbetar vi med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande i ett vardagsnära arbete. Stödinsatserna som är av pedagogisk, metodisk, motiverande och stödjande karaktär, utgår från varje boendes individuella behov, intressen och förmågor. I samråd med de boende ska du planera och utforma stödet och sedan även följa upp framtagna genomförandeplaner samt föra social dokumentation. Det professionella stödet ges med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande, för att denna ska kunna leva som andra med livskvalitet och goda levnadsvillkor.

Du bevakar att arbetet bedrivs i enlighet med gällande styrdokument och är en resurs för att söka, inhämta och sprida ny kunskap om pedagogiska metoder i verksamheten.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete där du får möjlighet att bidra med din kompetens. Vi månar om vår personal med kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterdagsväxling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH- poäng eller 60 högskolepoäng. Denna utbildning ska ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och/eller det beteendevetenskapliga området.

Ytterligare eftergymnasial utbildning inom funktionshinderområdet är meriterande.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med personer med funktionshinder/varaktigt psykiskt funktionshinder. Erfarenhet av att arbeta med utåtagerande beteende, självskadebeteende, tydliggörande pedagogik, psykiatri, och/eller lågaffektivt bemötande är också meriterande.

Vi söker dig som har god självinsikt och en positiv människosyn. Du är lyhörd, tålmodig och har en följsamhet i arbetet med den enskilde och är bra på att stödja, handleda och aktivera. Att främja människors utveckling utifrån deras förutsättningar faller sig naturligt för dig. Som person är du trygg i dig själv, har ett respektfullt och varmt förhållningssätt och är tydlig och kommunikativ.

Det är viktigt att kunna samarbeta både internt och externt. Likaså är det av vikt att kunna ta egna initiativ med fokus på möjligheter, lösningar och flexibilitet. Det kommer sig naturligt för dig att bidra till ett positivt och prestigelöst arbetsklimat. Du har ett pedagogiskt synsätt och är tydlig i din kommunikation.

Vidare har du ett professionellt bemötande gentemot de boende, anhöriga, kollegor samt andra samarbetspartners. Det är av vikt att du har datorvana och är säker i din dokumentation samt att du besitter goda kunskaper i svenska språket både muntligt och skriftligt.

B-körkort för manuellt växlad bil är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Dalhem är en gruppbostad med inriktning Pk1, med fem lägenheter. Här bor fem män mellan 18-60 år. Medarbetargruppen består av 34 anställda varav 8 personer har vaken natt.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100% som kan vara fördelat på två närbelägna gruppboenden.
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast efter överenskommelse

Urvalet kommer att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Övrigt

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmäna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor som specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Om du sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringsystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidgare CV och personliga brev.
Mer info
Kontaktperson Ted Karlsson
Telefon 0732-027852
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 25 feb 2020 (6 dagar kvar)