Stödpedagog till Calle Ljungbecks gata

Stödpedagog till Calle Ljungbecks gata

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog hos oss deltar du aktivt i det dagliga arbetet och erbjuder stöd, service och omvårdnad utifrån insatser och aktiviteter som har planerats i samråd med brukaren. Du ansvarar för att leda ett av våra team och tillsammans med brukare, medarbetare och omsorgspedagog upprättar du genomförandeplaner för brukarna i teamet. Du ska även dokumentera i vårt dokumentationssystem för att säkerställa att det som planerats i genomförandeplanen utförs, utvärderas och utvecklas. Du ser tillsammans med dina kollegor till att arbetet bedrivs enligt gällande styrdokument.

Tillsammans med vår omsorgspedagog ska du identifiera och belysa utvecklingsområde i arbetsgruppen och verksamheten. Du är aktiv i arbetet med att implementera metoder i det dagliga arbetet samt med att utvärdera och följa upp metoderna tillsammans med omsorgspedagog.

I arbetet ingår också att samverka med brukarens nätverk samt övrig personal. Med utgångspunkt i brukarens stödbehov förväntas du som stödpedagog vara en resurs i arbetet med att öka det pedagogiska förhållningssättet i verksamheten.

Observera att du kommer att arbeta dag/kväll/helg samt att det bor flera äldre brukare hos oss och att du ska vara bekväm med att integrera det pedagogiska arbetet med det nära omvårdnadsarbete som förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH- poäng eller 60 högskolepoäng. Utbildningen ska ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och/eller det beteendevetenskapliga området.

Du har goda datorkunskaper samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Ytterligare eftergymnasial utbildning inom funktionshinderområdet och/eller erfarenhet av arbete med personer med funktionshinder är meriterande. Erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik, psykiatri, MI eller lågaffektivt bemötande är också meriterande.

För att trivas i rollen ser vi att du har god självkännedom och en yrkesmässig mognad. Du ser möjligheter istället för hinder, har lätt för att inspirera andra och är ödmjuk. Du är också strukturerad och har förmåga att organisera ditt arbete. Vi värdesätter att du har ett helhetstänk och en pedagogisk förmåga samt att du är nyfiken och öppen för förändringsarbete. Då ensamarbete förekommer är det viktigt att du har förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du är ansvarstagande, kreativ och reflekterande.

Är du fortfarande intresserad och tycker att en tjänst som stödpedagog på Calle Ljungbecks gata är något för dig? Då ser vi fram emot din ansökan!

Om arbetsplatsen

Calle Ljungbecks gata är ett LSS-boende beläget i Kirseberg. På boendet bor det totalt sju brukare varav fyra personer bor inne på gruppboendet och tre bor i egna satellitlägenheter. Flera av de boende är hemma under dagtid, då någon är pensionär och andra arbetar deltid på daglig verksamhet.

Boendet är i uppstartsfasen med att utveckla arbetet med att införa Pedagogisk Struktur som är ett teambaserat arbetssätt. Omsorgspedagogen är ytterst ansvarig för det pedagogiska arbetet och där du som stödpedagog kommer att ha en aktiv roll och leder teamarbetet med dina kollegor som är stödassistenter.

Personalgruppen består idag av tre stödassistenter som arbetar natt och sex stödassistenter som arbetar dag/kväll/helg. På grund av att en av våra medarbetare valt att gå vidare mot nya utmaningar letar vi nu efter dig!

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överrenskommelse

Observera att vi har löpande urval så skicka gärna in din ansökan redan idag.

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Anna Berg
Telefon 070-1428149
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (5 dagar kvar)