Stödassistent till LSS-boende

Stödassistent till LSS-boende

Arbetsuppgifter

Din uppgift är att stödja, aktivera och handleda personerna i deras hem. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av verksamheten.

Övergripande mål är att ha brukarens behov i centrum och att kontinuerligt anpassa innehållet så att det är meningsfullt för brukaren. Du är med och skapar förutsättningar för brukarnas vardag i form av aktiviteter och möjligheter till sociala kontakter.

Som stödassistent är det din uppgift att uppfylla målen i LSS-planen kring självbestämmande, delaktighet och integritet för den enskilde brukaren. Du utför vardagsnära och planerade stödinsatser som utgår från brukarens individuella behov och önskemål i enlighet med LSS. Exempel på verktyg för detta är upprättande av genomförandeplaner, annan dokumentation och evidensbaserade metoder.

Du ska bidra med att skapa en meningsfull och trygg vistelse där verksamheten formas efter brukarnas specifika styrkor, intressen och behov. Omvårdnadsarbete förekommer.

Tjänsten som stödassistent innebär att du jobbar dag, kväll och varannan helg.

Kvalifikationer

Vi söker dig med yrkesexamen från vård- omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Erfarenhet av arbete med personer med funktionshinder/varaktigt psykiskt funktionshinder är meriterande.

Vi söker dig som har ett pedagogiskt synsätt, är kvalitetsmedveten, noggrann och mån om att leva upp till mål och intentioner enligt LSS-lagen. För att trivas i din yrkesroll bör du ha god självinsikt och ett positivt förhållningssätt.

Du har yrkesmässig mognad och är är ansvarstagande, kreativ och vill vara med och utveckla vår verksamhet. Du har förmåga att arbeta såväl i grupp som självständigt och tar egna initiativ.

Du ska ha en stark vilja och drivkraft att främja människors utveckling utifrån deras förutsättningar. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med utmanande beteende såväl som erfarenhet av omvårdnadsarbete. Du har också erfarenhet av tydliggörande kommunikation och lågaffektivt bemötande. Vi söker dig som har drivkraft att göra gott för brukarna och som är anpassningsbar till nya omständigheter. Du är lyhörd, har god samarbetsförmåga och ett professionellt bemötande både inom och utanför organisationen.

Du tar ansvar för ett gott medarbetarskap och delar gärna med dig av kunskap, erfarenheter och information. Det är viktigt att du tar egna initiativ och fokuserar på möjligheter och lösningar.

Om arbetsplatsen

Vårt boende riktar sig till personer inom pk2, dvs personer med betydande och bestående begåvningsmässig funktionsnedssättning efter hjärnskada i vuxen ålder föranledd av yttre våld eller kroppslig sjukdom. Individen står i centum och vi ger varje brukare det stöd och den sevice som efterfrågas.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Stödassistent
Omfattning:100%
Antal tjänster: 2
Tillträde: Efter överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmäna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor som specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Om du sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringsystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidgare CV och personliga brev.
Mer info
Kontaktperson Katarina Lundh Andersson
Telefon 0708-33 56 01
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 26 feb 2020 (8 dagar kvar)