Stödassistent till LSS-boende, Svennedalsvägen

Stödassistent till LSS-boende, Svennedalsvägen

Arbetsuppgifter

Som stödassistent erbjuder du stöd, service och omvårdnad samt planerade insatser och aktiviteter i samråd med brukaren.

Detta innebär:
  • Lagstadgat och yrkesmässigt ansvar för fastställda stödinsatser enligt LSS (lag om stöd och service till vissa funktionshindrade).
  • Ansvara för att, tillsammans med brukaren, upprätta genomförandeplaner.
  • Säkerställa att insatser som står i brukarens genomförandeplan planeras, utförs, utvärderas och utvecklas.
  • Ansvara för social dokumentation kopplat till uppdraget.
  • Samverka med brukarens nätverk och andra samarbetspartners samt övrig personal.
Stödinsatserna ska utgå ifrån brukarens individuella behov och ska främja självständighet och delaktighet. Stödinsatserna ska utföras med respekt för brukarens integritet och självbestämmande.

Omvårdnadsarbete ingår i arbetsuppgifterna.

Tjänsten som stödassistent innebär att du arbetar dag, kväll samt helg.

Kvalifikationer

Vi söker dig med yrkesexamen från vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Minst två års erfarenhet av arbete med personer med funktionshinder/varaktigt psykiskt funktionshinder inom LSS-boende är ett krav.

Vi söker dig som har ett pedagogiskt synsätt, är kvalitetsmedveten, noggrann och mån om att leva upp till mål och intentioner enligt LSS-lagen. För att trivas i din yrkesroll bör du ha god självinsikt och ett positivt förhållningssätt.

Du har yrkesmässig mognad och är ansvarstagande, kreativ och vill vara med och utveckla vår verksamhet. Du har förmåga att arbeta såväl i grupp som självständigt och tar egna initiativ.

Du ska ha en stark vilja och drivkraft att främja människors utveckling utifrån deras förutsättningar. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

B-körkort är ett krav.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Svennedalsvägen är en gruppbostad med sex boendeplatser.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: tillsvidare
Omfattning: heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: snarast, enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Kicki Banke Düberg
Telefon 070-8491628
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 26 okt 2020 (2 dagar kvar)