Stödassistent till Dalhems LSS-boende

Stödassistent till Dalhems LSS-boende

Arbetsuppgifter

I din roll som stödassistent på Dalhems gruppboende kommer du att arbeta med människor med autism, utvecklingsstörning och utmanande beteenden. Det är viktigt att berika brukarnas liv med meningsfulla aktiviteter utifrån deras behov, förmågor och intressen, vilket kräver tålamod och hängivenhet. Du kommer att arbeta aktivt i förändringsarbeten, ständigt arbeta lösningsfokuserat, samt med individanpassad pedagogik för brukarnas bästa. Vi arbetar med tydliga strukturer i kombination med pedagogiska rutiner anpassade efter varje brukare.

I dina arbetsuppgifter på gruppbostaden ingår även personlig omvårdnad, tvätt, städ, och matlagning. Du kommer, tillsammans med övrig personal, att arbeta i en pedagogisk struktur med team tillsammans med stödpedagoger och omsorgspedagog som ansvarar för planering, genomförande och utvärdering av verksamheten.

Tjänsten innebär att du arbetar dag, kväll samt helgtjänstgöring enligt schema.

Detta är ett arbete för dig som har vana av att arbeta pedagogiskt med personer med autism och/eller utvecklingsstörning och som vill utvecklas i arbetet med brukare och bidra till en starkare verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med yrkesexamen från vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med personer med funktionshinder/varaktigt psykiskt funktionshinder. Erfarenhet av arbete med personer med utåtagarande beteende och självskadebeteende är meriterande.

Vi söker dig som har ett pedagogiskt synsätt, är kvalitetsmedveten, noggrann och mån om att leva upp till mål och intentioner enligt LSS-lagen. För att trivas i din yrkesroll bör du ha god självinsikt och ett positivt förhållningssätt. Du har yrkesmässig mognad och är är ansvarstagande, kreativ och vill vara med och utveckla vår verksamhet. Du har förmåga att arbeta såväl i grupp som självständigt och tar egna initiativ.

Du ska ha en stark förmåga och drivkraft att främja människors utveckling utifrån deras förutsättningar. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

B-körkort för manuellt växlad bil är ett krav.

Stor vikt kommer läggas att vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Dalhem är en gruppbostad med inriktning Pk1, med fem lägenheter. Här bor fem män mellan 18-60 år. Medarbetargruppen består av 34 medarbetare varav 8 personer har vaken natt.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100% som kan vara fördelat på två närbelägna gruppboenden.
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast, efter överenskommelse.

Urvalet kommer att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Övrigt

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmäna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor som specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Om du sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringsystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidgare CV och personliga brev.
Mer info
Kontaktperson Ted Karlsson
Telefon 0732-027852
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 24 feb 2020 (4 dagar kvar)