Specialpedagog till förstärkt program på Malmö latinskola

Specialpedagog till förstärkt program på Malmö latinskola

Arbetsuppgifter

Vad roligt att du är intresserad av att arbeta på Malmö latinskola! Nu söker vi en specialpedagog till förstärkt program.

I rollen som specialpedagog ingår det att göra pedagogiska kartläggningar samt skriva åtgärdsprogram i samråd med lärare. Rollen innefattar även att möjliggöra extra anpassningar inom den ordinarie undervisningen samt genomföra viss undervisning av enskilda elever. Vid behov kommer du att skriva ansökan om tilläggsbelopp.

Du kommer att bidra till utvecklingen av en inkluderande lärmiljö samt det språkutvecklande arbetet. Vidare kommer du att ha kontakt med både elever och föräldrar liksom med andra medarbetare på skolan samt externa kontakter med exempelvis BUP, HAB m.m.

Som lagsamordnare kommer du att ha en god överblick och tillsammans med biträdande rektor organisera det övergripande arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med en påbyggnadsutbildning till specialpedagog samt har dokumenterad erfarenhet av arbete med elever med neuropsykiatriska diagnoser. Det är meriterande om du har utbildning i lågaffektivt bemötande.

Som person är du självgående och tar ett stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Du månar om att skapa och upprätthålla relationer med personer i din omgivning samt har en god empatisk förmåga.

Tjänsten förutsätter att du har goda kunskaper i svenska såväl i tal som skrift.

Varmt välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer kommer att genomföras efter att annonseringstiden har löpt ut.

Om arbetsplatsen

"Det är våra ungdomar som ska ta över världen och vi får bidra till deras utveckling"

Malmö latinskola kännetecknas av nyfikenhet, respekt, lust att lära och lust att utmanas. Vi är en skola med ca. 1100 elever som rustar varje elev mer än för stunden och där eleven får verktyg för att söka sig vidare i ett komplext kunskapssamhälle. Vi tycker därför att det är viktigt med djupa ämneskunskaper för att ha en stabil grund att stå på. Malmö latinskola är en skola där man vågar prestera, vågar misslyckas och vill försöka igen. Fantasi och kreativitet ges ett stort och självklart utrymme. På Malmö latinskola är ny teknik naturligt integrerat i verksamheten. Examensmålen ska styra skolan i hög utsträckning och påverka undervisningen inom ämnena och kurserna. Programarbetslagen blir grunden för samarbete över ämnesgränserna och ett viktigt inslag för att man som elev på Latinskolan skall känna en hög grad av identifikation med det program man går på.

Malmö latinskola har också varit modellskola för lärande för hållbar utveckling tillsammans med Naturskyddsföreningen och Malmö högskola. Det arbetet fortsätter vi nu på egen hand.

Utbildningarna som vi erbjuder vid skolan är:
  • Estetiskt program (fem inriktningar)
  • Humanistiskt program (två inriktningar)
  • Naturvetenskapligt program
  • Naturvetenskap- och musikprogram
  • Samhällsvetenskapligt program (två inriktningar)
Vi erbjuder även spetsutbildningar inom musik och teater samt gymnasiesärskolans nationella program.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid, 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Augusti 2020

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Birgitta Moberg
Telefon 0734-339284
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 4 aug 2020 (1 dag kvar)