Speciallärare till Stenkulaskolan

Speciallärare till Stenkulaskolan

Arbetsuppgifter

Till hösten söker vi nu en speciallärare till Stenkulaskolan som vill vara med och utveckla skolans arbetssätt för elever i språklig sårbarhet så att alla elever ska ges förutsättningar att utvecklas och lära.

Du kommer att ingå i Stenkulaskolans specialpedagogiska team som har ett positivt arbetsklimat, bra och utvecklande samarbete och med mycket ambition. Teamet kommer bestå av sex speciallärare/specialpedagoger som arbetar utifrån kompetens mot skolans olika arbetslag, F-3, 4-6, 7-9 samt autismverksamheten. Du ingår i skolans elevhälsoteam och driver tillsammans med kollegor och skolledning pedagogiska utvecklingsprocesser i en miljö där samtliga medarbetare tillåts att utvecklas i det pedagogiska arbetet.

På Stenkulaskolan får du utrymme för dina kreativa idéer! Vi välkomnar nytänkande för att skapa förutsättningar för alla elevers lärande och samarbetar ofta över gränserna samt ser mycket positivt på det kollegiala lärandet.

Du kommer att arbeta mot elever som bedöms vara i språklig sårbarhet. För att kunna utforma flexibla lärmiljöer handleder och coachar du kollegor. I nära samarbete med kollegor och skolledning initierar, driver och följer du upp utvecklingen av skolans lärmiljöer. I ditt uppdrag som speciallärare utvecklar du det pedagogiska arbetet för att möta varje elevs behov och se till så att eleverna får möjlighet till inkluderande individ och gruppanpassningar. Du undervisar och dokumenterar samt finns med som stöd i arbetet med kartläggningar, utredningar, extra anpassningar och särskilt stöd.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med en speciallärare-examen.

Du flera års erfarenhet av arbete med elever inom språklig sårbarhet. Vi söker dig som har ett lösningsfokuserat förhållningsätt och ser möjligheterna samt motiveras av utmaningen att arbeta i en miljö där många olika kulturer möts. Du drivs av att skapa lärande utifrån elevens intresse. Du har ett inkluderande förhållningssätt och har lätt för att samarbeta och kommunicera med både barn och vuxna. Du har erfarenhet av och kunskap om systematiskt kvalitetsarbete och pedagogisk utredning. IKT och digitaliseringens möjligheter är du nyfiken på och utforskar aktivt. Du är flexibel, engagerad, rak, öppen och har en god organisatorisk förmåga. Du är målinriktad och vill att både du, dina kollegor och eleverna ska lyckas.

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och göra skillnad på riktigt för att förändra världen? På Stenkulaskolan jobbar vi med inriktningen att göra världen till en bättre plats. Detta sker genom ett inkluderande förhållningssätt där vi ser till hela barnet och fokuserar på lärande, välbefinnande och likvärdighet. För oss är skolan ingen institution utan en del av samhället och en pusselbit för framtiden. Vi är en Apple Distinguished School och arbetar således mycket digitalt för att kunna inkludera fler barn och förenkla vardagen för såväl barn som vuxna på skolan. Vår skola är en F-9 skola med inkluderande hörselverksamhet samt central autismverksamhet. Stenkulaskolan består av ca 600 elever från många olika delar av världen.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster:1
Tillträde: augusti 2020 eller enligt överenskommelse.

Övrigt

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställd personal i Malmö stad.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så märker du kanske att du söker till denna tjänst på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Johanna Pärlendal
Telefon 0703-083491
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)