Speciallärare till Mellanhedens grundsärskola

Speciallärare till Mellanhedens grundsärskola

Arbetsuppgifter

Söker du en spännande arbetsplats där det finns utrymme att utvecklas och vara med och påverka? Vill du vara med om att utveckla morgondagens grundsärskola? Då är det här en tjänst för dig!

Mellanhedsskolan utökar sin grundsärskola till höstterminen 2022. Vi söker därför en engagerad och kompetent speciallärare. Vi utgår från att alla elever kan lyckas i sitt lärande och har möjlighet att nå sin fulla potential!

Höstterminen 2022 startar Mellanhedsskolan särskoleverksamhet i nyrenoverade lokaler. Nu söker vi dig som tycker att det skulle vara en spännande utmaning att undervisa i en årskurs 4-6 grupp med elever som läser inriktning ämnen. Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla verksamheten genom att vara en attraktiv skola där alla elever får plats och där vi arbetar tillsammans. Vi arbetar ständigt med kvalitetsutveckling av verksamheten, där höjda resultat, ökad likvärdighet samt tillgänglig lärmiljö står högt på agendan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare och är utbildad speciallärare med inriktning mot grundsärskola/utvecklingsstörning. Du ska ha tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i grundsärskolan.

Du har en god insikt och kunskap om skolans styrdokument och du använder din kreativitet och kan anpassa ditt förhållningssätt, dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån elevernas behov. Det är även viktigt att du har god kunskap kring relevanta digitala verktyg.

Du bedriver en rolig, inspirerande och utmanande undervisning där AKK = Alternativ Kompletterande Kommunikation får stort utrymme. Du har god förmåga att samarbeta, delar med dig av dina kunskaper, erfarenheter och information i syfte att utveckla verksamheten. Du omsätter systematiskt skolans mål, planer och beslut.

Du bidrar med din kompetens och handleder elevassistenterna i det pedagogiska arbetet. I ditt uppdrag arbetar du med att få eleverna att känna trygghet, tillit och glädje i skolan. Att bygga ett långsamt förtroende är viktigt för att lyckas i rollen. Vi söker med andra ord dig som ”brinner för” denna målgrupp, är en kreativ och problemlösande person som ser möjligheter i utmaningar!

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsplatsen

Mellanhedsskolans grundsärskola är en skola för elever med intellektuell funktionsvariation som läser både med inriktning ämnen och ämnesområden. Vi har idag 41 elever och kommer att utöka verksamheten inför kommande läsår då vi blir en 1-9 skola och fler elever. Vi har även fritidshem och korttidstillsyn enligt LSS §9:7 i samma lokaler och med samma personal.

Vår vision är att kunskap och trygghet går hand i hand. Att skapa en god lärmiljö, som möter elevens behov och där eleven får utvecklas och vara delaktig, ser vi som vårt största uppdrag för att skapa självständiga samhällsmedborgare. Vi arbetar för att skapa en bra social gemenskap som ger eleverna trygghet, vilja och lust att lära.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Suzanne Faxe
Telefon 0766-083696
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 24 maj 2022 (7 dagar kvar)