Speciallärare till Lorensborgsskolan

Speciallärare till Lorensborgsskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker vi två speciallärare i språk, skriv- och läsutveckling till vår skola! En kommer att arbeta i F-3 och en i 4-6.

Som speciallärare på Lorensborgsskolan tillhör du vårt resursteam som består av specialpedagog, logoped, kurator, SvA-lärare, elevkoordinator och biträdande rektor. Som en del i teamet verkar specialläraren för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt. Genom höga förväntningar stimuleras eleverna till att utvecklas så långt som möjligt för att uppfylla kunskapskraven.

Du planerar och genomför din undervisning, arbetar med kartläggning, handledning och observation av både enskilda barn, elever och grupper. Som speciallärare kan du också genomföra utbildning för och handledning av medarbetare samt vara ett stöd till skolledningen i arbetet med barn och elever i behov av särskilt stöd. Som speciallärare medverkar du också i verksamhets- och metodutveckling utifrån de uppföljningar vi gör i det systematiska kvalitetsarbetet

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare och har en speciallärarexamen för arbete i årskurs F-3 respektive 4-6 beroende på vilken av tjänsterna du söker. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som speciallärare inom språk, läs och skrivutveckling är det meriterande. Det är även meriterande med tidigare erfarenhet av att ha arbetat med och genomfört olika typer av bedömningsstöd och screeningar. Vi ser att du har arbetat med ett språkutvecklande arbetssätt tidigare. Du behöver ha god kunskap i skolans styrdokument och förmågan att tillämpa det i ditt dagliga arbete. Det är viktigt att du har god didaktisk- och pedagogisk förmåga samt att du har kunskap kring relevanta digitala verktyg.

För att passa som speciallärare hos oss så är det viktigt att du har en god förmåga att anpassa ditt arbete utifrån verksamhetens behov. Du har en hög grad av flexibilitet och samarbetar med dina kollegor i resursteamet och arbetslagen. Du har en god förmåga att arbeta systematiskt vilket gör att eleverna får rätt stöd både på grupp- och individnivå.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsplatsen

På Lorensborgsskolan arbetar vi för att varje enskild elev utvecklar sitt personliga ledarskap så att de med framgång och utifrån sitt bästa jag får en positiv och utvecklande skolgång och i framtiden ett positivt och utvecklande yrkesliv. Vi arbetar för ett starkt ledarskap på vår skola, i varje klassrum, i varje medarbetare och i varje elev. Våra förväntningar bygger på en tro att varje enskild individ kan påverka sitt liv i en positiv riktning genom enkla handlingar i vardagen. Vi utövar ledarskap genom att ha höga förväntningar på varandra, genom att visa omtanke om och respekt för alla vi möter under skoldagen och genom att ta ansvar för vår gemensamma arbetsmiljö. Vi känner tillit till varandra och till att vår läroplan kommer att vägleda oss i vårt arbete. Lorensborgsskolan är en grundskola för elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolan ligger i centrala Malmö med närhet till Stadion och Pildammsparken. Vi har specialverksamheter; förberedelseklass, synverksamhet och SU-grupp autism.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: 220811

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Anna Cederpil
Telefon 0709-442604
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 26 maj 2022 (10 dagar kvar)