Speciallärare till Holmaskolan

Speciallärare till Holmaskolan

Arbetsuppgifter

Till Holmaskolan söker vi nu en speciallärare!

Som speciallärare kommer du att arbeta tillsammans med engagerade och kompetenta grundskollärare, fritidspedagoger i teamet för årskurs 2 och 3. I ditt uppdrag ingår planering av undervisning, genomförande av undervisning och bedömning av elevers förvärvade kunskaper. Som speciallärare arbetar du främst med de elever som behöver extra stöd. Du utvärderar och utvecklar det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med ditt arbetslag. Du bedriver en kreativ undervisning utifrån din kompetens som speciallärare och hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen. Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete. I uppdraget ingår mentorskap och handledning av studenter.

Då Holma är en spännande mötesplats för många olika kulturer och modersmål har språkutveckling en stor betydelse och en given roll i allt vårt arbete. Vi är en skola som arbetar upplevelsebaserat. Skolan är också en av Malmös partnerskolor med tilläggsavtal och har därigenom ett utökat samarbete med Malmö Universitet kring studenter. Vi satsar på kulturverksamhet såsom El Sistema.

Hos oss arbetar vi kollaborativt tillsammans för att hitta den bästa lär- och arbetsmiljön för att skapa en hög kvalité för såväl elever som personal och du deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete. Vi är måna om att hjälpa varandra och tillsammans har vi ett öppet klimat. Hos oss får du möjlighet att utvecklas. Vårt fokus tar avstamp i eleverna. Därför ser vi det som naturligt att ge utrymme för din professionella utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som utbildad och legitimerad speciallärare med behörighet för undervisning i årskurserna F-3. Du har erfarenhet av att arbeta som lärare och har du erfarenhet av att arbeta som speciallärare är det meriterande. Kunskap kring språkstörning är extra meriterande. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet. Du har också god didaktisk och pedagogisk förmåga. Är en tydlig ledare och organiserar undervisningen för att skapa studiero samt har förmåga att bygga genuina relationer med elever för att därmed kunna skapa en god lärandemiljö under hela dagen. Vidare utvecklar du ditt arbete utifrån evidensbaserad forskning och har vana av och kännedom om att arbeta med digitala verktyg.

Som person bygger du förtroendegivande relationer, tycker om att arbeta i team och har förmåga att handleda kollegor.

Om arbetsplatsen

Holmaskolan är en F-6 skola med ca 300 elever. Skolan är också en av Malmös övningsskolor för lärarstudenter och har därigenom ett utökat samarbete med Malmö högskola. Språkutveckling har en stor betydelse och en given roll i allt vårt arbete.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 84 skolor, 6000 medarbetare och 34000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Ingrid Olsson
Telefon 0733-46 19 38
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 13 aug 2021 (9 dagar kvar)