Speciallärare till Höjaskolan

Speciallärare till Höjaskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en speciallärare till Höjaskolan!

Som speciallärare arbetar du med att planera- och genomföra undervisning, kartläggningar, handledning och observation av både enskilda barn, elever och grupper. Som speciallärare medverkar du också i verksamhets- och metodutveckling samt blir ett stöd för ledningen i arbetet med elever i behov av särskilt stöd. Du kommer i detta uppdrag främst att arbeta med eleverna i årskurs F-3.

I ditt uppdrag på Höjaskolan kommer du att samarbeta tätt ihop med två kollegor gällande insatser för elever. Här har du egna lokaler till undervisningen av elever med behov av särskilt stöd och du ingår i en ämnesgrupp som genomför ett gemensamt undersökande arbete med professionellt lärande utifrån de utmaningar ni i ämneslaget ser som prioriterade hos just era elever. Du blir dessutom en del av vårt EHT-team bestående av tre specialpedagoger, kurator, skolsköterska, logoped, SYV, skolpsykolog, speciallärare och skolledning, och medverkar därigenom till en ökad verksamhets- och metodutveckling på Höjaskolan. Tillsammans skapar vi bästa möjliga förutsättningar för varje elevs bästa skola.

Ta chansen att bli en del av vår resa framåt!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare och har en speciallärarexamen för arbete i årskurs F-3. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som speciallärare i grundskola är det meriterande. Du ska vara behörig i att undervisa i svenska och svenska som andraspråk. Vi ser även gärna att du är behörig i och/eller har erfarenhet av att undervisa i SV, SVA och MA. Du behöver ha god kunskap i skolans styrdokument och förmågan att tillämpa det i ditt dagliga arbete. Det är viktigt att du har god didaktisk- och pedagogisk förmåga samt att du har kunskap kring relevanta digitala verktyg.

Som person är du lösningsfokuserad, prestigelös och flexibel. I ditt arbetssätt är du resultat- och utvecklingsorienterad. Vidare skapar du hållbara relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor samtidigt som du har god samarbetsförmåga. För oss är gott och nära samarbete en förutsättning för både vår framgång och trivsel. Du ska aldrig känna dig ensam hos oss.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsplatsen

Höjaskolan är en F-9-skola med cirka 520 elever och 65 medarbetare i östra delarna av Malmö. Det våra medarbetare beskriver som utmärkande hos oss är en välkomnande och stöttande miljö där man kan utvecklas i sin profession i samarbete med en skolledning som både ser och hör sin personal. Detta år fokuserar vi på ett gemensamt undersökande arbete där vi i ämneslag väljer ut utmaningar för våra elever som vi fokuserar vårt professionella lärande på. Vårt lärande ska utgå ifrån våra elevers utmaningar. Vi letar efter dig som tror på att ständig professionell utveckling är nödvändig och att samarbete är en nyckel till framgång i det arbetet.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, HT -21. Kan eventuellt bli aktuellt med förlängning samt utökad tjänstegrad.
Omfattning: 50 %
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Daniel Jeppsson
Telefon 040-346887
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)