Speciallärare/lärare i idrott och hälsa till Valdemarsro gymnasium

Speciallärare/lärare i idrott och hälsa till Valdemarsro gymnasium

Arbetsuppgifter

Valdemarsro gymnasium växer och vi söker nu fler speciallärare/lärare som vill vara med och utveckla en modern gymnasiesärskola där eleverna ges förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt. I denna tjänst kommer du att undervisa i idrott och hälsa, främst på vårt individuella program.

Som speciallärare/lärare arbetar du med elever i behov av särskilt stöd, där du bedömer, planerar och bedriver det pedagogiska arbetet i enlighet med gällande styrdokument. Du verkar för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, samt aktivt påverka och stimulera eleverna till att utvecklas så långt som möjligt för att uppfylla kunskapskraven.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:
 • Kartlägga elevers och gruppers behov
 • Analysera behoven i förhållande till kunskapskrav, centralt innehåll och elevers lärande, samt initiera och följa upp insatser utifrån elevens behov
 • Planera och genomföra undervisning
 • Följa upp elevers lärande och utvärdera undervisningen, samt kontinuerlig dokumentation
 • Ta aktiv del av pedagogisk forskning samt använda och sprida forskningsrön och forskningsmetoder för att stärka elevers lärande
 • Delta i det förvaltningsövergripande nätverket för specialpedagogiskt förbättringsarbete och samarbeta med externa aktörer
 • Arbeta med undervisning och didaktisk utveckling
Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet i idrott och hälsa på grundskolenivå och har påbyggnadsutbildning till speciallärare eller dig med ambitionen att så småningom bli speciallärare, med inriktning idrott och hälsa. Du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av att undervisa inom särskola. Om du har kunskap och erfarenhet av AKK ser vi det som ett plus.

Arbetet förutsätter att du är trygg i din yrkesroll, kan arbeta självständigt, är initiativrik och har en god förmåga att se möjligheter i olika situationer. Du har en god pedagogisk förmåga och kan undervisa elever och elevgrupper med olika förutsättningar och förkunskaper på ett individanpassat, flexibelt och dynamiskt sätt. Som person har du har ett bra bemötande samt en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete.

Hos oss bedrivs undervisningen anpassat efter elevgruppens behov i samarbete med barnskötare och elevassistenter. Därför behöver du ha en god samarbetsförmåga och intresse av att arbeta tillsammans i team. Ditt förhållningssätt är relationellt, salutogent och inriktat mot att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. Du är flexibel, lyhörd och har lätt för att skapa förtroende och goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor samt externa samarbetspartners.

Tjänsten förutsätter att du har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Vi tror att digital teknik främjar elevens lärande. Därför söker vi dig som vill använda IT i undervisningen för att skapa en tillgänglig lärmiljö.

Urval sker löpande. Tillsättning sker först efter sista ansökningsdatum.

I tjänsten erbjuds
 • Professionsspecifik introduktion omfattande 5 moduler
 • Regelbundna nätverksträffar som en mötesplats för kollegialt lärande och erfarenhetsutbyte samt fortbildning och information
 • Fortlöpande professionsspecifikt stöd från samordnade specialpedagog
 • Specialinriktade och drivna kollegor som alla verkar för att skapa tillgänglig lärmiljö inom särskola
Har du ingen speciallärarutbildning, ser vi gärna att du inom kort tid fortbildar dig till detta inom ramen för projektet GYS-initiativet. GYS-initiativet innebär att anställning erbjuds i kombination med kompentensutveckling genom studier inom programmet Speciallärarutbildning med specialisering mot utvecklingsstörning på 90 hp. Studierna genomförs parallellt med arbetet på 100% med tio arbetsfria dagar per termin för studier. Efter att utbildningen är genomförd ges du titeln speciallärare och din lön ses över i förhållande till förvaltningens rådande lönespann. Vi berättar gärna mer om detta på anställningsintervjun.

Om arbetsplatsen

Valdemarsro gymnasium erbjuder utbildningar för elever på gymnasiesärskolans individuella och nationella program. Vår ambition är att varje dag möta våra ungdomar utifrån deras förutsättningar och behov för att var och en ska utveckla sitt lärande som mest.

Vi är en lärande organisation och tar det på allvar. Som stöd för det pedagogiska arbetet har vi en väletablerad struktur för kollegialt lärande. Hos oss får du 120 nya kollegor som alla arbetar för at våra elever ska nå målen med sin utbildning. Vi har fokus på elevernas lärande tillsammans med andra, elevers ökade självständighet samt att utveckla elevernas individuella uttryckssätt.

Du kan läsa mer om oss på vår hemsida valdemarsrogymnasium.malmo.se/

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Augusti 2022

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Gunilla Heimsten
Telefon 0723-67 18 24
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 24 maj 2022 (3 dagar kvar)