Speciallärare eller specialpedagog till Valdemarsro gymnasium

Speciallärare eller specialpedagog till Valdemarsro gymnasium

Arbetsuppgifter

Valdemarsro gymnasium söker dig som är speciallärare med inriktning utvecklingsstörning eller specialpedagog med stort engagemang för elevers lärande, hälsa och utveckling. Tjänsten innebär undervisning inom gymnasiesärskolans individuella program. Undervisningen sker i nära samarbete med andra pedagoger, barnskötare och elevassistenter. Som speciallärare/specialpedagog arbetar du med barn och ungdomar i behov av särskilt stöd där du planerar, genomför och följer upp undervisningen för eleverna i enlighet med gällande styrdokument samt utför för yrket i övrigt förekommande arbetsuppgifter, som till exempel att:
 • Kartlägga elevers och gruppers behov
 • Analysera skolans arbete i förhållande till elevers lärande
 • Planera, genomföra och utvärdera insatser
 • Leda det pedagogiska arbetet i en klass tillsammans med övrig personal
 • Koordinera arbetet med överlämningar för elever som börjar och slutar på skolan
 • Ta aktiv del av pedagogisk forskning samt använda och sprida forskningsrön och forskningsmetoder för att stärka elevers lärande
 • Handleda och stötta pedagogisk personal och elevassistenter
Som speciallärare/specialpedagog verkar du för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, samt aktivt påverka och stimulera eleverna till att utvecklas så långt som möjligt för att uppfylla kunskapskraven.

Kvalifikationer

Vi tror att du som är en kreativ person kommer trivas i gymnasiesärskolan. Här finns stora möjligheter att skapa individanpassade pedagogiska lösningar för våra elever.

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, lärare eller fritidspedagog och har en påbyggnadsutbildning som speciallärare med inriktning utvecklingsstörning eller specialpedagog. Du behöver även ha erfarenhet av undervisning inom särskolan. Kunskap och erfarenhet av utvecklingsstörning, AKK och/eller pedagogiskt arbete för elever med autismspektrumdiagnoser är meriterande.

Arbetet förutsätter att du är trygg i din yrkesroll, kan arbeta självständigt, är initiativrik och har en god förmåga att se möjligheter i olika situationer. Som person har du har ett bra bemötande samt en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete Du har en god samarbetsförmåga och intresse av att arbeta tillsammans i team med olika yrkeskategorier. Ditt förhållningssätt är relationellt, salutogent och inriktat mot att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. Du är flexibel, lyhörd och har lätt för att skapa förtroende och goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor samt externa samarbetspartners.

Du behärskar det svenska språket mycket väl, både i tal och skrift samt har en god digital förmåga.

Varmt välkommen med din ansökan!

I tjänsten ingår:
 • Professionsspecifik introduktion
 • Regelbundna nätverksträffar för kollegialt lärande, erfarenhetsutbyte, fortbildning och information
 • Deltagande i professionsspecifikt kvalitets- och utvecklingsarbete
 • Fortlöpande professionsspecifikt stöd från samordnade specialpedagog
Om arbetsplatsen

Valdemarsro gymnasium erbjuder utbildningar för elever på gymnasiesärskolans individuella och nationella program. Vår ambition är att varje dag möta våra ungdomar utifrån deras förutsättningar och behov för att var och en ska utveckla sitt lärande som mest.

Vi är en lärande organisation och tar det på allvar. Som stöd för det pedagogiska arbetet har vi en väletablerad struktur för kollegialt lärande. Hos oss får du 120 nya kollegor som alla arbetar för at våra elever ska nå målen med sin utbildning. Vi har fokus på elevernas lärande tillsammans med andra, elevers ökade självständighet samt att utveckla elevernas individuella uttryckssätt.

Vill du vara en del av vårt arbete?

Du kan läsa mer om oss på vår hemsida valdemarsrogymnasium.malmo.se/

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Johan Jakobsson
Telefon 0729-836243
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 10 mars 2021 (10 dagar kvar)