Speciallärare åk F-9 till Rosengårdsskolan

Speciallärare åk F-9 till Rosengårdsskolan

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en speciallärare inriktning läs- och skrivinlärning F-9!

Arbetslagen på Rosengårdsskolan består av engagerade och kunniga medarbetare som ser fram emot ditt deltagande i planeringen, utförandet och utvärderingen av det pedagogiska arbetet med eleverna både i och utanför klassrummet.

Som speciallärare hos oss arbetar du huvudsakligen med undervisning både i klass och grupp samt till viss del på individnivå. Utöver att undervisa jobbar du också med ett löpande förebyggande arbete i syfte att identifiera och undanröja hinder i olika lärmiljöer. Du ansvarar även för screening och kartläggning av elevernas färdigheter tillsammans med speciallärarkollegor och lärararbetslagen. Utifrån vad screeningen och kartläggningen visar utvecklar du arbetet med att se över vilka stödinsatser och anpassningar som behövs för eleverna i behov av särskilt stöd.

I ditt läraruppdrag hos oss arbetar du systematiskt med att planera, genomföra och utvärdera din undervisning. Detta, tillsammans med fortlöpande bedömning av dina elevers förvärvade kunskaper, ligger till grund för din fortsatta planering framåt. Planeringen av undervisningen sker både tillsammans med dina kollegor (speciallärar- och lärarkollegor) samt enskilt. Vidare deltar du aktivt i skolans fortlöpande utvecklingsarbete. I utvecklingsarbetet jobbar vi alla tillsammans för att upprätta och bibehålla en god lär- och arbetsmiljö för elever och medarbetare på vår skola.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad grundskollärare med speciallärarexamen inriktning läs- och skrivinlärning. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som speciallärare ser vi det som meriterande liksom behörighet i svenska som andraspråk, engelska och/eller matematik.

Du har en god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa studiero och en god lärandemiljö för våra elever under hela deras skoldag. Du ska kunna arbeta såväl tillsammans med undervisande lärare i klassrummet som med mindre grupper och enskilt med elever. Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg.

Vi ser gärna att du ligger i framkant när det gäller användandet av digitala verktyg i undervisningen. Vi vill att du har goda kunskaper och ett gediget intresse för grundläggande läs- och skrivinlärning. Du behöver ha många olika metoder i din verktygslåda för att kunna stötta både lärare och elever på bästa sätt. Din undervisning är modern och kreativ och syftar till att nå och hitta strategier för att stärka dina elever, både kunskapsmässigt och i deras personliga utveckling. Ditt förhållningssätt är inkluderande och du har erfarenhet av att arbeta på klass-, grupp- och individnivå. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och ser värdet i att lära av och tillsammans med andra.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Rosengårdsskolan Rosengårdsskolan är en F-8 skola som utökas till en F-9 skola till hösten 2021. Skolan ligger i området Herrgården på Rosengård. Vi har ca 450 elever och i princip alla har svenska som sitt andraspråk. På skolan har vi även en grundsärskola bestående av 15 elever. Fritidshemmet har cirka 180 barn fördelade på fem avdelningar med egna lokaler. Fritidshemmet arbetar med lärande under hela dagen. Vi vill att Rosengårdsskolan ska vara varje elevs bästa skola och arbetar uthålligt med ämnesövergripande och språkutvecklande arbete samt bedömning för lärande. På Rosengårdsskolan arbetar vi med en tydlig lektionsstruktur och alla lärare arbetar efter samma modell, Rosengårdsmodellen. Utöver detta vill vi att alla våra elever ska möta välutbildad personal med ett lågaffektivt förhållningssätt som arbetar i en målstyrd organisation. Varje årskurs ansvarar gemensamt för sina elever genom ett nära dagligt samarbete och samplanering. Vi har höga förväntningar på varandra och bidrar alla till en god arbetsmiljö för både elever och personal.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Cecilia Larsson Ståhl
Telefon 0733-905067
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 9 mars 2021 (10 dagar kvar)