Speciallärare åk. 1-6 till Tingdammskolan

Speciallärare åk. 1-6 till Tingdammskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som är speciallärare med kompets att arbeta med elever inom autismspektrum 1-6 till Tingdammsskolan.

Du kommer att ingå i ett team av specialpedagog/speciallärare och elevassistenter där ni tillsammans planerar och ansvarar för elevernas utbildning och utveckling. Ert fokus ligger på att skapa de bästa förutsättningarna för varje elevs utbildning i en trygg och tillitsfull miljö. Du utbildar och stöttar eleverna i deras sociala och kunskapsmässiga utveckling. Du utmanar elever att ta egna initiativ, utveckla sina intressen och ta ansvar för sig själv och andra.

Hos oss på Tingdammsskolan erbjuds du möjlighet till utveckling i ditt uppdrag som lärare, samt arbete i moderna lokaler och med naturen nära. Vi anser att undervisningskvalitén ökar genom differentiering och är måna om trygghet för eleverna som ger studiero. Utöver ditt arbetslag av lärare kommer du även att samarbeta med skolans EHT. Verksamheten är belägen på skolan och där med en del av skolans helhet. Detta innebär möjlighet till kollegiala dialoger, EHT, utbildningar och systematiskkvalitetsarbete mm. Du leds av en skolledning som uppmuntrar egna initiativ, ser ditt engagemang för verksamheten och tillfredställelse i ditt arbete.

I detta uppdrag ingår ett visst ett mentorskap mot några av våra elever. I din roll som mentor har du ett specifikt ansvar över ca 3 elever som du därigenom får möjligheten att följa närmre i deras studieutveckling och personliga mognad. Som mentor skapar du en god relation och kommunikation med elevens vårdnadshavare och informerar om elevens studieutveckling genom regelbundna utvecklingssamtal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare och har en speciallärarexamen för arbete i årskurs 1-6. Du ska ha kompetens och erfarenhet av att arbeta med elever inom autismspektrumet. Vi söker en bred behörighet mot årskurs 1-6. Vi ser gärna att du har erfarenhet av lågaffektiv bemötande samt har vidareutbildning gällande intellektuella funktionsvariationer.

Du behöver ha god kunskap i skolans styrdokument och förmågan att tillämpa det i ditt dagliga arbete. Det är viktigt att du har god didaktisk- och pedagogisk förmåga samt att du har kunskap kring relevanta digitala verktyg. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.

För att passa som speciallärare hos oss är det viktigt att du har kunskap inom tydliggörande pedagogik samt förståelse för autismanspassad lärmiljö. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsplatsen

Tingdammsskolan är en F-6 skola med 540 elever som ligger i Oxie. Vi arbetar för att vara en skola för alla. Vår vision är att både elever och personal ska se fram emot att komma till skolan varje dag. Hos oss blir varje elev sedd, får lyckas och lära utifrån sina förutsättningar och behov. Med nya fina lokaler med separata fritidshemsrum på varje avdelning och med naturen runt knuten finns det goda förutsättningar för att skapa undervisning med god kvalitet.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Max Gregerstedt
Telefon 0709-39 28 81
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 26 maj 2022 (1 dag kvar)