Speciallärare åk. 1-3 till Tygelsjöskolans grundsärskola

Speciallärare åk. 1-3 till Tygelsjöskolans grundsärskola

Arbetsuppgifter

Tygelsjöskolan kommer höstterminen 2022 starta upp en ny grundsärskola i anpassade lokaler. Särskolan är beräknad till att ta emot 12 elever. Vi söker nu två speciallärare till vår nya grundsärskola. Tjänsten innebär en unik möjlighet att vara med att forma och utveckla arbetslaget och verksamheten från start.

Som speciallärare i grundsärskolan kommer du att ha huvudansvaret för planering och genomförande av elevernas undervisning. Undervisningen sker tillsammans med ett antal pedagoger/elevassistenter. Förutom detta team kommer du samverka med vårt elevhälsoteam. Du kommer även vara mentor för eleverna i grundsärskolan och ha kontakten med vårdnadshavarna.

Kvalifikationer

Du är utbildad speciallärare med erfarenhet av arbete på grundsärskola. Du har dokumenterad kompetens inom NPF-området. Du har en förmåga och vilja att utveckla användandet av digitala läromedel i din undervisning och som en del av elevernas kommunikation. I ditt arbeta är du strukturerad samt använder tydliggörande pedagogik genom AKK och digitala lärverktyg som självklara inslag i undervisningen.

Du arbetar multimodalt och har en god kännedom om funktionsvariationer och hur man bäst kompenserar för dessa. Du arbetar med ett lågaffektivt förhållningssätt och är en god relationsbyggare. Din elevsyn präglas av en tro att alla elever kan och ska få utveckla sin fulla potential. Du ser vinsten i kollegial samverkan och att lära tillsammans. Du har initiativförmåga och en vilja att utveckla och driva framåt. I kollegiet visar du god samarbetsförmåga och har ett positivt förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Det är även nödvändigt att du behärskar svenska i tal och skrift.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsplatsen

Tygelsjöskolan är en skola med ca 350 elever i årskurs F-3 uppdelad på två enheter. Vår särskola kommer utgöra en tredje enhet i närheten våra befintliga lokaler. Vi arbetar med att skapa en trygg skolmiljö med stort fokus på värdegrunden. Vi jobbar efter den demokratiska värdegrund som finns i våra styrdokument: jämställdhet, solidaritet med de svaga och utsatta, människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet och alla människors lika värde. Runt om Tygelsjöskolan finns fantastisk natur och utelekplatser som skapar möjligheter att driva den pedagogiska verksamheten i utomhusmiljö. Samtidigt når man från skolan stan på tio minuter med stadsbussen.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Fredrik Magnusson
Telefon 0733-76 26 39
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 26 maj 2022 (10 dagar kvar)