Sommarvikarierande biståndshandläggare

Sommarvikarierande biståndshandläggare

Arbetsuppgifter

Som biståndshandläggare arbetar du med myndighetsutövning inom Socialtjänstlagen (SoL). Detta innebär att utreda behov, fatta beslut och följa upp insatser. Det dagliga arbetet innefattar dokumentation, individuella möten, vårdplaneringar och samverkan med övrig personal, anhöriga och andra externa myndigheter. Vi cyklar, vilket ger vardagsmotion, har fin arbetsgemenskap och har ett utvecklande yrke med en mångfald av möten.

Nedan kan du läsa mer om våra olika verksamheter!

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom eller är under utbildning och har genomfört din praktik (termin 5), gärna inom myndighetsutövning, med godkänt resultat på samtliga kurser till och med termin fem. Du har goda kunskaper inom gällande lagstiftning. Det är meriterande om du har erfarenhet av verksamhetssystemet Procapita och IBIC.
Som person är du tydlig, strukturerad, har en positiv inställning, är trygg i dig själv och har ett serviceinriktat förhållningssätt. Du måste kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Om arbetsplatsen

Malmö behöver dig!
Nu söker vi semestervikarierande biståndshandläggare till våra verksamheter i Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen sommaren 2020. Du kan även erbjudas möjlighet att börja arbeta som timvikarie under våren och vi erbjuder individuell introduktion med mentorskap. Vi sitter i ljusa och nyrenoverade lokaler i centrala Malmö på Storgatan, nära kollektivtrafik.

SVU/Korttid - Inom enheten ansvarar du tillsammans med dina kollegor för myndighetsbeslut enligt Socialtjänstlagen vid utskrivning från slutenvården samt uppföljning av korttidsbeslut. Enheten är tvärprofessionell och består av biståndshandläggare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, sjuksköterskor och assistenter. Du utreder, beslutar och följer upp det individuella ärendet för brukaren. Du har tillgång till ärendehandledningen genom vår förste biståndshandläggare som finns på plats för att bistå och vägleda i ärendehandläggning. I dina arbetsuppgifter ingår även att tillsammans med kollegor jobba med ständiga förbättringar för att kvalitetsutveckla verksamheten.

Ordinärt boende - Inom enheten ansvarar du för handläggning av ärenden enligt gällande lagstiftning. Enheten omfattar ca 55 biståndshandläggare som arbetar datumindelat Du utreder, beslutar och följer upp det individuella ärendet för brukare som bor i ordinärt boende. Du har tillgång till ärendehandledningen genom vår utvecklingssekreterare som finns på plats för att bistå och vägleda i ärendehandläggning. Varje morgon inleds med ett gemensamt möte där alla biståndshandläggare träffar sin närmaste chef. I dina arbetsuppgifter ingår även att tillsammans med kollegor jobba med ständiga förbättringar för att kvalitetsutveckla verksamheten.

Särskilt boende - Inom enheten administration, boende och utveckling ansvarar du som biståndshandläggare för att anvisa särskilt boende till brukare som fått ett gynnande beslut samt att följa upp bistånd på särskilt boende. Du tar emot, utreder och fattar beslut om ansökningar om särskilt boende från andra kommuner. Varje morgon inleds med ett gemensamt möte där alla biståndshandläggare träffar sin närmaste chef och du har tillgång till löpande ärendehandledning både individuellt och i grupp.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 40
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontakt

För frågor angående arbetet:
  • Birthe Rönningborn, sektionschef ordinärt boende, 040-346220.
  • Jessica Rosén, sektionschef ordinärt boende, 0728-869770.
  • Annelie Priebe, sektionschef särskilt boende, 040-343986.
  • Emilia Ljungberg, sektionschef SVU/korttid, 040-347551.
För frågor angående rekryteringsprocessen:
  • Rekryteringsservice, 040-342000, hvof.rekrytering@malmo.se
Fackliga företrädare

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 30 apr 2020 (33 dagar kvar)