Solglimtens och Diamantens förskolor söker efter nya förskollärarkollegor

Solglimtens och Diamantens förskolor söker efter nya förskollärarkollegor

Om arbetsplatsen

Solglimtens och Diamantens förskolor ingår i ett förskoleområde i Oxie tillsammans med tre andra förskolor. Områdeskänslan är stark och som medarbetare träffar man kollegor från andra förskolor, i olika pedagogiska sammanhang. Förskolorna har nära ledare som bjuder in till delaktighet och som ser tydlighet, struktur, vägledning, glädje och skratt som framgångsfaktorer i förskolans mycket goda arbetsmiljö. På Diamanten arbetar man utifrån blandade åldersgrupper medan man på Solglimten arbetar mer åldersindelat, oavsett så är barnens nyfikenhet och intresse, motorn i det projekterande arbetssättet, där barnen tillsammans med de vuxna skapar intressanta och meningsfulla sammanhang. Samtliga förskolor i området har ett gemensamt tema, ”Sagans magiska värld”, där varje förskola har en bok att utgå ifrån i det lustfyllda utformandet av utbildningen och undervisningen. Måltidspedagogiken är ett viktigt inslag i utbildningen, där förskolans kock är den sammanhållande länken.

Förskolorna är belägna nära rekreationsområde, bibliotek och temalekplatser. Medarbetare och barn lämnar ofta förskolegården för att utforska den inspirerande närmiljön. På förskolornas gård arbetar vi med kompost och odlingslådor, ett kretsloppstänk från jord till bord. Vi använder oss av ett digitalt närvarosystem för barnen, utifrån att erbjuda en trygg och säker förskola. Detta innebär att anställda på arbetsplatsen har en personlig tjänstetelefon som även kan användas som dokumentationsverktyg. Välkommen in och ta del av förskolornas fantastiska pedagogiska arbete på respektive förskolas blogg:

diamantensforskola2.blogspot.com och solglimtenforskola.blogspot.com

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Som anställd på Solglimtens eller Diamantens förskolor erbjuds du:
  • Spännande, utmanande och stimulerande arbetsuppgifter samt tydligt och nära ledarskap i form av biträdande förskolechef och förste förskollärare
  • Möjlighet till att vara med och utveckla utforma utbildningen och undervisningen, utifrån ett helhetsperspektiv
  • Tjänstetelefon
  • Flexibel arbetstid
  • Friskvård 1500 kr/år
  • Reflektionstid både enskild och tillsammans med andra förskollärarkollegor
Vi är måna om en god arbetsmiljö för våra medarbetare och som ett led i detta, kommer vi från och med hösten 2020 att förlägga nuvarande kvällsmöten på dagtid, vilket innebär att kvällsarbetstiden är ytterst liten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vi söker efter förskollärare med engagemang och genuin nyfikenhet på vad barnen har att säga, tänka och tycka och som ser det som en naturlig utgångspunkt i utformandet av utbildningen och i planeringen av undervisningen. Din förmåga att kommunicera med såväl barn, kollegor som med vårdnadshavare samt skapa gemensamt pedagogiskt engagemang kring utvecklingsfrågor, är mycket god. Du har ett stort engagemang och stark drivkraft att bära undervisningsansvaret och tillsammans med kollegorna i ditt arbetslag säkerställa att barnen utmanas i sitt lärande. Du ska kunna leka och skratta och möta barnen ur deras perspektiv. Brinner du för att bedriva undervisning utomhus ser vi detta som ytterligare en merit. Vi ser gärna även att du har erfarenhet och intresse för digitalt meningsskapande och bloggande.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning. Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Januari 2021

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Linda Berg
Telefon 0734-323070
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 8 nov 2020 (10 dagar kvar)