Socionom till Maria Skåne Malmö

Socionom till Maria Skåne Malmö

Maria Malmö är en öppenvårdsmottagning för ungdomar upp till 25 år som har problem med alkohol och andra droger samt till deras anhöriga. Mottagningen är integrerad och drivs av Malmö Stad och Region Skåne. Arbetsgruppen består av socionomer, sjuksköterskor, läkare, kurator, psykolog, administratör och enhetschef.

Malmö stad har i nuläget 3 socionomer anställda på mottagningen men ska utöka till 4. Vi söker nu en ny kollega till vårt integrerade team.

Arbetsuppgifter

Du arbetar både självständigt och i ett tvärprofessionellt team där du erbjuder rådgivning och samtalsbehandling till ungdomar, individuellt och med deras familjer. Du ansvarar för dokumentation av klientarbetet. Delaktighet i metod- och utvecklingsarbetet i verksamheten samt samverkan med andra externa aktörer. Det kan förekomma att du representerar Maria Malmö och håller i föreläsningar om verksamheten.

Kvalifikationer

Socionomexamen är ett krav och du har minst 3 års erfarenhet av socialt arbete.

Meriterande för tjänsten är:
  • vidareutbildning i någon adekvat behandlingsmetod där grunden vilar på familjebehandling/systemteori
  • erfarenhet av arbete med familjebehandling
  • goda kunskaper om skadligt bruk och beroendelära.
  • erfarenhet av öppenvårdsarbete med ungdomar
  • erfarenhet av arbete inom IFO är meriterande.
Meriterande vidareutbildningar är:
  • steg 1 (oberoende inriktning)
  • Motiverande samtal (MI)
  • Återfallsprevention (ÅP)
  • Funktionell familjeterapi (FFT)
  • vidareutbildning inom anhörigstöd.
Som person har du lätt för att samarbeta, är prestigelös och strukturerad, har stor kommunikativ förmåga och kan arbeta självständigt och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Gott bemötande och hög serviceanda är ett måste. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Naturligtvis finns också ett stort engagemang för målgruppen och en vilja att göra skillnad!

Om arbetsplatsen

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2022-09-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Urval kommer att genomföras löpande under rekryteringsprocessen.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning, id-handling(pass eller nationellt id-kort) samt utdrag ur belastningsregistret.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Maria Almazidou
Telefon 0766-48 62
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 1 juli 2022 (6 dagar kvar)