Socialsekreterare vräkningsförebyggande

Socialsekreterare vräkningsförebyggande

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare inom det vräkningsförebyggande har du som huvudsaklig uppgift att förebygga att medborgare i vårt socialtjänstområde som du kommer i kontakt med blir avhysta från sina hem. Du hanterar, och arbetar aktivt, vid störningar och sanitära olägenheter samt vid hyresskulder. Du medverkar även vid avhysningar när det förebyggande arbetet inte gett önskat resultat.

Som förebyggare är du ansvarig för att sortera, prioritera och agera i de ärenden gällande försenade hyror, störningar och sanitära olägenheter som inkommer till socialtjänsten från fastighetsägare och Kronofogdemyndigheten. Du har även som uppgift att föra statistik över avhysningar.

Du arbetar både ensam samt tillsammans med din närmsta kollega eller kollegor från övriga enheter inom Socialtjänst Norr. Men även tillsammans med kollegor från Hälsa, vård och omsorgsförvaltningen, Funktionsstödsförvaltningen, psykiatri, Kronofogden m fl. Du förväntas samordna insatser och samverka med såväl interna som externa aktörer.

Du har även som uppgift att tillsammans med din närmsta kollega agera rådgivande gällande hyresjuridik och som stöd vid bekymmer som uppstår kring bostaden, till övriga kollegor inom socialtjänsten, men även till utomstående.

En del av tjänsten innefattar även att hålla i utredande samtal med personer som blivit omhändertagna av polis enligt Lagen om omhändertagande av berusade personer mm (förkortad LOB), samt att skriva körkortsyttrande till Transportstyrelsen samt LUL-yttranden kring unga lagöverträdare.

Kvalifikationer

Till tjänsten söker vi dig som har socionomexamen. Du har minst 1 års relevant erfarenhet av socialt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av likvärdiga arbetsuppgifter samt erfarenhet av myndighetsutövning från exempelvis försörjningsstöd. Du har god kännedom om gällande lagstiftning och riktlinjer.

Du har ett stort engagemang för socialt arbete och ett genuint intresse för sociala samhällsfrågor. Du tycker att mötet med klienter är viktigt för att skapa ett gott socialt arbete. Arbetet är till stor del självständigt men innebär också ett nära samarbete med din närmsta kollega och övriga kollegor på enheten samt kontakter med externa aktörer.

Du är van att arbeta självständigt, är initiativrik och driver dina ärenden framåt. Du har god förmåga att skapa kontakter och underhålla relationer vilket bidrar till goda förutsättningar för samverkan i arbetet. Du är lösningsorienterad och flexibel på så sätt att du kan förhålla dig till förändrade omständigheter.

Då arbetsuppgifterna är av utredande karaktär är dokumentation och kommunikation centrala delar i arbetet. Du ska därför kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av dokumentation i ProCapita och grundkunskaper i MI.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Socialtjänsten i område Norr har ca 200 medarbetare fördelat på fyra enheter: två enheter inom barn och familj, en enhet vuxna (missbruk och hemlöshet) samt en enhet för ekonomiskt bistånd.

På vuxenenheten arbetar vi med ansökningar och anmälningar avseende missbruk och behandling, ansökningar om boende, vräkningsförebyggande arbete samt bosocialt stöd. Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska hitta kreativa former och strukturer i sitt dagliga arbete som möjliggör för var och en att på sitt sätt nå våra mål.

Vi söker nu en socialsekreterare till enhet Vuxna, sektion Bo-myndighet 1 för ett föräldraledighetsvikariat. Vi erbjuder dig en omtänksam arbetsplats med god stämning, bra sammanhållning och kollegor som stöttar varandra. Vi erbjuder även ett omsorgsfullt framtaget introduktionsprogram för socialsekreterare. Du har regelbunden intern handledning med din första socialsekreterare men även extern handledning tillsammans med din närmaste arbetsgrupp. Malmö stad erbjuder också kompetensutveckling för socialsekreterare enligt kommunövergripande plan. Som anställd i Malmö stad erbjuds du friskvårdssubvention med 1500 kronor per år och flexibel arbetstid. Våra nyrenoverade lokaler ligger på Sallerupsvägen, nära Värnhem med utmärkta pendlingsmöjligheter och med ett stort utbud av affärer och restauranger.

Information om tjänsten

Anställningsform: Vikariat t.o.m. mitten av oktober 2020
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Kontakt
  • Biljana Veljanovska, Sektionschef, 0731-43 51 30, biljana.veljanovska@malmo.se
Fackliga företrädare
  • Vision, Malmöavdelningen 040-30 48 30
  • SSR, Malmökansliet 040-34 51 14
Övrigt

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden. Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning samt tar med kontaktuppgifter till två referenter.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering, kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnd kontaktperson och har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta HR-konsult Lina Rönningberg, 0708-29 38 58.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 26 jan 2020 (7 dagar kvar)