Socialsekreterare till ny sektion inom Barn och familj, Väster

Socialsekreterare till ny sektion inom Barn och familj, Väster

Arbetsuppgifter

Nu utökar Malmö stad den sociala barnavården! Område Väster växer med en ytterligare sektion för utredning inom Barn och familj och vi behöver därför bli fler. Vi söker dig som vill vara med från start och aktivt delta i uppbyggnaden av denna nya arbetsgrupp tillsammans med oss. Låter det som något för dig?

Som utredande socialsekreterare för Barn och familj (0-18 år), inriktning miljö, arbetar du med att utreda barns behov av insatser, både enligt SoL och LVU. Ditt huvudsakliga uppdrag innebär att bedriva utredningar samt att genomföra uppföljningar och omprövningar av bistånd enligt Barns behov i centrum (BBIC). I utredningsarbetet ingår även samverkan med barnets nätverk och att bedriva motivationsarbete med familjen.

Arbetet innebär ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete, som präglas av ett gott bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet och innebär stor variation och omväxling. Vi värdesätter barn och föräldrars synpunkter och åsikter och vi arbetar för att barnen ska vara delaktiga i sina utredningar och uppföljningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för barn och unga och som vill fortsätta utveckla och utvecklas tillsammans med oss!

Du har en socionomexamen och bör ha minst 3 års erfarenhet av socialt arbete efter din examen. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom socialtjänsten, gärna inom området Barn och familj. Det är även positivt om du har annan erfarenhet av socialt arbete rörande barn och unga samt dokumenterad fortbildning inom området. Besitter du dessutom kunskap om eller har erfarenhet av BBIC, MI eller Signs of Safety kommer det att underlätta ditt arbete.

Vi ser att du som söker lockas av, och vill vara med och bidra i, arbetet med att bygga upp en ny arbetsgrupp från start. För oss är det av stor vikt att du är prestigelös och värdesätter det kollegiala samarbetet och att hjälpas åt för att klara av vårt gemensamma uppdrag.

Arbetet ställer även krav på din förmåga att skapa och underhålla relationer till barn och unga, deras familjer samt till våra olika samarbetspartners. Du har en god empatisk förmåga och förhåller dig enkelt till nya omständigheter. Att ta ansvar för dina arbetsuppgifter ser du som en självklarhet. Vidare ser vi gärna att du arbetar bra med komplexa frågor och har ett konstruktivt och lösningsfokuserat förhållningssätt. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.

Då arbetet till stor del innefattar kommunikation och dokumentation är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska språket, såväl i tal som i skrift. Kunskaper i andra språk än svenska är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemet Procapita. Körkort samt körvana för manuellt växlad bil är önskvärt.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Verksamhetsområde Individ och familj är indelad i två avdelningar med olika uppdrag och fokusområden: Insats och Utredning. Inom avdelning Utredning arbetar idag ca 500 medarbetare med myndighetsutövning inom våra enheter för Barn och Familj, och våra medarbetare har en hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete.

Nu ska område Väster utökas med ytterligare en sektion inom Barn och familj (0-18 år) och vi rekryterar därför nu fler utredande socialsekreterare. Sektionen kommer att starta upp under augusti 2021. Rekrytering av sektionschef pågår och väntas vara klart under april.

Vi arbetar aktivt med att skapa en god arbetsmiljö och en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas, bland annat erbjuds introduktionsprogram och möjlighet till kompetensutveckling för de erfarna. Vi arbetar med att utveckla ett nära ledarskap för att möta framtidens utmaningar och skapa en attraktiv arbetsplats. Närhet och engagemang i arbetet med Malmöborna är vår ledstjärna i detta arbete. Tillsammans med arbetskamraterna i sektionen har du både intern och extern handledning. Du har också flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Mitten av augusti 2021
Antal tjänster: 5-6

Övrigt

Intervjuer är planerade till eftermiddag 27-29/4, förmiddag 3/5, eftermiddag 5-6/5 samt eventuellt även eftermiddag 11-12/5.

Sökande som kallas på intervju skall vid intervjutillfället visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna utdrag ur belastningsregister och id-handling (pass eller nationellt id-kort).

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Vi kommer att tillämpa löpande urval i den här rekryteringsprocessen.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Ida Cederfeldt
Telefon 040-34 54 76
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (1 dag kvar)