Socialsekreterare till Enebackens utredning i hemmiljö

Socialsekreterare till Enebackens utredning i hemmiljö

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en socialsekreterare till Enebackens utredningsavdelning som arbetar med familjeutredning i hemmiljö. I denna tjänst är ditt ansvar att utifrån uppdrag av placerande socialtjänst utreda föräldraförmåga med barnets behov i fokus. Målgruppen är familjer med barn i åldrarna 0-12 år. Om familjen även innefattar barn över 12 år kan dessa ingå i utredningen.

Syftet är att utreda barnens behov samt föräldrarnas förmåga att tillgodose dessa, med särskilt fokus på anknytning och samspel mellan förälder och barn. Utredningstiden är ca 6-8 veckor beroende på uppdragets art. Utredarna träffar familjen cirka 2-3 gånger per vecka. Utredningen bygger på den information som samlas in genom aktstudier, observationer från strukturerade och icke strukturerade samspelsstunder i vardagen, föräldra- och barnsamtal, skattningsformulär samt IAS (Intervju om anknytningsstil).

Arbetstid måndag-fredag 8-16.30 med flex 07-21. Det kan förekomma visst kvällsarbete eller tidigare morgnar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av socialt utredningsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av utredningsarbete med barn och föräldrar, arbete inom socialtjänsten inom individ och familj, samt annat socialt arbete med barn och deras familjer. Det är även positivt om du har tidigare erfarenhet av arbete i familjernas hemmiljö.

Det är även meriterande för tjänsten om du har utbildning och/eller erfarenhet av:
  • IAS (intervju av anknytningsstil)
  • Signs of safety och/eller annat lösningsfokuserat arbetssätt
  • Anknytningsteori
  • Nätverksutbildning eller erfarenhet av nätverksarbete
Arbetsuppgifterna ställer stora krav på såväl självständigt arbete som god samarbetsförmåga. Du är utvecklings- och lösningsfokuserad, tar initiativ och trivs med att ingå i ett arbetslag. Har en god analytisk förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Vidare är du engagerad och delaktig i verksamhetens arbete, tydlig i din kommunikation och har gott bemötande.

Flexibilitet i såväl utförande som i arbetsuppgifter är av vikt för arbetet. Lyhördhet och god förmåga att lyssna in familjernas, verksamhetens och uppdragsgivares behov är nödvändigt och att du utifrån dessa kan utveckla arbetet.

Tjänsten ställer även krav på goda datorkunskaper samt svenska obehindrat i tal och skrift. Andra språk är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Enebackens uppdrag är att ta emot och möta behovet av utrednings- och behandlingsplaceringar. Upptagningsområdet för verksamheten är företrädesvis Malmö stad. Verksamheten är en dygnet-runt institution med möjlighet till akuta placeringar i de två utredningshusen. Verksamheten bedrivs både på institution och i hemmiljö.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Vikariat t.o.m augusti 2023
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: September 2022 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Vid en eventuell intervju vill vi att du tar med dig socionomexamensbevis samt kontaktuppgifter till två referenspersoner. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna utdrag ur belastningsregister och visa id-handling (pass eller nationellt id-kort).

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Madeleine Wiik
Telefon 0733-762636
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (12 dagar kvar)