Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd

Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta i tät kontakt med individen för att motivera och stimulera den enskildes möjligheter till självförsörjning utifrån individuella bedömningar, planeringar och insatser. Du arbetar med en hög grad av självständighet inom lagstiftning, riktlinjer och praxis.

I rollen som socialsekreterare har du såväl långvariga kontakter som korta i akuta situationer, med både enskilda individer och samverkansparter med fokus på det sociala arbetet. Du samarbetar med interna och externa aktörer för att erbjuda klienten ett professionellt socialt arbete. Du utreder rätten till ekonomiskt bistånd enligt Socialtjänstlagen samt fattar beslut om behov av rehabiliterande insatser och arbetsmarknadsåtgärder.

Vi på enheten strävar hela tiden efter att utveckla vårt arbetssätt med fokus på socialt arbete och förtätning av klientkontakt. För oss är det även viktigt med ett nära stöd från chef, handledning av en senior handläggare och möjligheter till fördjupningsområde. Tillsammans arbetar vi för att utveckla metoder i arbetet och just nu pågår till exempel en digitaliseringsprocess och utveckling av barnrättsfrågorna.

Tjänsten innebär stor variation och även om du har lång erfarenhet kommer du att komma i kontakt med nya arbetssätt och utveckla ditt kontaktnät.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom och som har arbetat med myndighetsutövning och/eller inom annat socialt arbete. Det krävs även att du har minst 1 års sammanhängande arbetslivserfarenhet.

Det är en merit om du har arbetat med ekonomiskt bistånd och är förtrogen med gällande lagstiftning inom området. Erfarenhet av samarbete internt inom socialtjänsten, med Arbetsmarknadsavdelningen, Region Skåne, Arbetsförmedlingen samt Försäkringskassan är också meriterande. Vi ser också positivt på om du har erfarenhet av MI och/eller LifeCare.

Dina kontaktytor är många vilket gör att tjänsten ställer krav på god samarbetsförmåga samt god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift. Du är van vid att strukturera, planera och prioritera ditt arbete effektivt, tar stort eget ansvar för din uppgift och är bekväm med att fatta beslut inom ditt ansvarsområde. Vi vill också att du har ett serviceinriktat förhållningssätt som innebär att du har en vilja att hjälpa andra och anstränger dig för att tillsammans med andra fokusera på lösningar. Du ser regelbundna mötet med individen, relationen och arbetsalliansen som viktiga verktyg i ditt arbete. För att trivas i uppdraget tror vi att du har ett flexibelt förhållningssätt och ser möjligheter vid förändring.

Goda datakunskaper samt mycket god svenska i såväl tal som skrift är en förutsättning för tjänsten.

Om arbetsplatsen

Vi arbetar för att ha en bra stämning på arbetsplatsen, goda skratt, utmaningar, nära ledarskap och stöttande kollegor; det som ger positiv energi på jobbet. Idag är vi mycket stolta över vår verksamhet och det vi åstadkommer. Som anställd hos oss erbjuds du introduktion, intern och extern handledning, metodutveckling, friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: 1 tjänst tillsvidare, 1 vikariat på 1 år
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2, men det kan komma att bli fler
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Alma Hasic
Telefon 0723-708286
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 23 maj 2022 (2 dagar kvar)