Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd, utredande mottag

Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd, utredande mottag

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en socialsekreterare till mottaget gör du första bedömningen om områdestillhörighet, genomför en första telefonutredning, fattar beslut om att inleda utredningar och genomför besök och ett första grundbeslut. Kontakten med medborgare sker genom rådgivande och utredande samtal. Vi arbetar efter fastställda processer och rutiner som ständigt utvärderas och förbättras.

Vår målsättning är ett kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. Det är ett roligt arbete med stor omväxling, olika uppdrag och många kontakter som ger en stor variation av arbetsuppgifter varje dag. Arbetet kräver relativt hög grad av självständighet inom lagstiftning, riktlinjer och praxis samt förmåga att hantera även akut uppstådda situationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom och som har minst ett års erfarenhet av socialt arbete.

Det är meriterande om du har aktuell erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd och om du har erfarenhet av arbete i ett mottag. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning. Det är fördelaktigt om du har utbildning i MI samt tidigare erfarenhet av arbete i Lifecare. I arbetet ingår mycket skriftlig och muntlig kontakt och därför är det av vikt att du är välformulerad i både tal och skrift i det svenska språket.

För att bli framgångsrik i den aktuella tjänsten är du serviceinriktad, kommunikativ och har en väl utvecklad samarbetsförmåga. Vi arbetar nära i teamet och hjälps åt och stöttar varandra i det dagliga arbetet. I arbetet kommer du även att träffa på människor med olika erfarenheter och historia. Det är därför viktigt att du är lyhörd och kan sätta dig in andra människors situation för att skapa god kontakt.

Arbetet präglas även av föränderlighet och det är därför viktigt att du är flexibel och lätt kan förhålla dig till ändrade omständigheter. Du är lugn, stabil, och kan behålla ett realistiskt perspektiv även vid hög arbetsbelastning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, och har förmågan att fatta beslut och agera utifrån dessa trots stundtals begränsad information eller svåra omständigheter.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Socialtjänsten i område Väster är indelad i tre enheter; en enhet för vuxna, en enhet för ekonomiskt bistånd samt en enhet för barn och familj. Enheten för Ekonomiskt bistånd består i sin tur av fyra olika sektioner med inriktning Administration, Mottag/Hela familjen/Unga vuxna och Arbetsmarknad.

Enheten för ekonomiskt bistånd består av medarbetare med stort engagemang och med klienten i fokus. Vi är stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang och vi jobbar aktivt med att försöka skapa en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas. Vi arbetar för att ha en bra stämning, goda skratt, utmaningar, nära ledarskap och stöttande kollegor - det som ger positiv energi och god arbetsmiljö på jobbet.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2020-05-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Om du sökt tjänster i Malmö stad tidigare kanske du märker att du till denna tjänst söker via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter system för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system och vill återanvända din ansökan till denna rekrytering, kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner CV och personligt brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Charlotte Ekdahl
Telefon 0721-68 70 77
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (5 dagar kvar)