Socialsekreterare till Barn och familj

Socialsekreterare till Barn och familj

Arbetsuppgifter

Vi rekryterar nu socialsekreterare till barn och familj, såväl till tjänst inom mottag som tjänster inom utredning med fokus på miljöärenden respektive beteendeärenden.

Som utredande socialsekreterare för barn och unga (0-18 år) inom socialtjänsten arbetar du med att utreda barns och ungdomars behov av insatser, både enligt SoL och LVU. Som utredande socialsekreterare kommer ditt huvudsakliga uppdrag vara att bedriva utredningar samt att genomföra uppföljningar och omprövningar av bistånd enligt Barns behov i centrum (BBIC). I utredningsarbetet ingår också samverkan med barnets/den ungas nätverk och att bedriva motivationsarbete med familjen.

Som socialsekreterare på mottaget ansvarar du för att ta emot anmälningar och ansökningar i nya ärenden som rör barn och unga. Vid oro för ett barn kan mottaget konsulteras och vara ett stöd för att kunna avgöra om denna oro innebär att en anmälan till socialtjänsten ska göras. Du möter familjer, ger information och rådgivning till enskilda personer, myndigheter och verksamheter. Du gör en första skyddsbedömning och tar ställning till eventuella brådskande åtgärder i nya ärenden samt om en utredning ska inledas eller ej.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och du bör ha minst 3 års erfarenhet av socialt arbete efter din examen. Har du arbetat med myndighetsutövning enligt SoL och LVU är det meriterande. Det är positivt om du har erfarenhet av socialt arbete rörande barn och unga och dokumenterad fortbildning inom området barn och familj. Om du dessutom besitter kunskap om eller har erfarenhet av BBIC, MI eller Signs of Safety kommer det att underlätta ditt arbete.

Arbetet ställer krav på din förmåga att skapa och underhålla relationer till barn och unga, deras familjer samt till våra olika samarbetspartners. Du har lätt för att samarbeta, har god empatisk förmåga och förhåller dig enkelt till nya omständigheter. Att ta ansvar för dina arbetsuppgifter ser du som en självklarhet. Vidare ser vi gärna att du arbetar bra med komplexa frågor och har ett konstruktivt och lösningsfokuserat förhållningssätt. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.

Då arbetet till stor del innefattar kommunikation och dokumentation, är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift. Kunskaper i andra språk än svenska är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemet Procapita. Körkort för manuellt växlad bil är önskvärt.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Verksamhetsområde Individ och familj är indelad i två avdelningar med olika uppdrag och fokusområden: Insats och Utredning. Inom avdelning Utredning arbetar idag ca 350 medarbetare med myndighetsutövning inom våra enheter för Barn och Familj, och våra medarbetare har en hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete.

Vi arbetar aktivt med att skapa en god arbetsmiljö och en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas, bland annat erbjuds introduktionsprogram och möjlighet till kompetensutveckling för de erfarna. Vi arbetar med att utveckla ett nära ledarskap för att möta framtidens utmaningar och skapa en attraktiv arbetsplats. Närhet och engagemang i arbetet med Malmöborna är vår ledstjärna i detta arbete. Tillsammans med arbetskamraterna i sektionen har du både intern och extern handledning. Du har också flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag.

Vi rekryterar nu fler engagerade socialsekreterare, för såväl tillsvidaretjänster som vikariat. Vi söker just nu socialsekreterare till några av våra sektioner på Bergsgatan 54/Sallerupsvägen 11D, Eriksfältsgatan 28A, Hålsjögatan 8 samt Von Troils väg 1, men reserverar oss för att behov även kan komma att uppstå hos andra sektioner.

Information om tjänsten

Anställningsform: 7 tjänster tillsvidare samt 2 vikariat
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Antal tjänster: 9

Vi rekryterar nu:
  • 1 socialsekreterare för tillsvidareanställning inom Mottaget (på Hålsjögatan 8).
  • Flera utredande socialsekreterare för tillsvidaretjänster inom miljöärenden (till våra kontor på Eriksfältsgatan 28A, Hålsjögatan 8 samt Von Troils väg 1).
  • Flera utredande socialsekreterare för vikariat inom beteendeärenden (till våra kontor på Hålsjögatan 8 samt Bergsgatan 54/Sallerupsvägen 11D.
Fackliga kontakter

Vision
Malmöavdelningen
visionavdelningen@malmo.se
040-304 830

Akademikerförbundet SSR
Malmökansliet
akademssr@malmo.se
040-34 51 14

Övrigt

Urval kommer att ske löpande och intervjuer är planerade i vecka 50-51. Sökande som kallas på intervju skall vid intervjutillfället visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna utdrag ur belastningsregister och id-handling (pass eller nationellt id-kort).

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Vi kommer att tillämpa löpande urval i den här rekryteringsprocessen.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Isabella Cullin
Telefon 073-851 04 86
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 30 nov 2020 (6 dagar kvar)