Socialpedagog till Malmö Borgarskola

Socialpedagog till Malmö Borgarskola

Arbetsuppgifter

Vi på Malmö Borgarskola söker en socialpedagog med stort engagemang för elevers lärande, hälsa och utveckling. Tjänsten är en visstidsanställning på 75% från 2022-08-12 till 2023-06-16.

Som socialpedagog arbetar du med att stödja och motivera elever, både på grupp- och individnivå. I samverkan med lärare och andra medarbetare på skolan utformar och utvecklar du skolans lärmiljö i syfte att skapa en trygg och stimulerande verksamhet som bidrar till elevernas lärande och utveckling. Som socialpedagogen arbetar du även med skolans värdegrund och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete. Du bidrar till en helhetssyn där samhälle, grupp och individ samverkar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat eftergymnasial utbildning omfattande minst två års heltidsstudier (120 hp alternativt 2-årig yrkesutbildning) samt tidigare erfarenhet av liknande arbete. Du behöver även ha god insikt i skolans mål och kvalitetsarbete. Det är meriterande om du har utbildning eller kunskap inom kognitiva, fysiska och/eller psykosociala svårigheter. Likaså är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med ungdomar med kognitiva och/eller psykosociala svårigheter, speciellt inom autismspektrat. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i samhällskunskap, historia och religion.

För att lyckas i rollen som socialpedagog behöver du ha god pedagogisk och- samarbetsförmåga. Du är relationsinriktad, har ett gott bemötande och förmågan att vägleda elever i sociala kontakter. Du är tydlig i kommunikationen och har förmågan att anpassa kommunikation efter situation. Du behöver även vara flexibel då schema och stödbehov kan ändras under året. Tjänsten förutsätter mycket god svenska i både tal och skrift.

Om arbetsplatsen

Malmö Borgarskola är en mötesplats med en stimulerande studiemiljö för ungdomar från hela Skåne. Idag har vi 1370 elever och erbjuder program inom ekonomi, naturvetenskap, samhällsvetenskap, hotell- och turism, handel- och administration samt International Baccalaureate. Vi har välutbildade och engagerade lärare med fokus på den dagliga undervisningen där den enskilde eleven blir sedd och får utvecklas efter sina förutsättningar.

Vår skola är en trivsam och välutrustad arbetsplats med ordning och reda där alla elever tillsammans med personalen upplever delaktighet, gemenskap och arbetsglädje. Det internationella perspektivet genomsyrar vår verksamhet. Skolan har flera internationella utbildningar, utbyte med flera länder och goda kontakter med svenska och utländska universitet.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2022-08-12

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Åsa Lundberg
Telefon 0708-29 52 86
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 16 aug 2022 (2 dagar kvar)