Skolsköterska till Stenkulaskolan

Skolsköterska till Stenkulaskolan

Arbetsuppgifter

Du är som skolsköterska lokalt anställd på skolan och är en viktig del i det tvärprofessionella hälsofrämjande arbetet tillsammans med övrig personal. Du ingår i ett elevhälsoteam med specialpedagoger, logoped, psykolog och kurator där ni tillsammans arbetar för att arbeta hälsofrämjande och bidra till att öka elevernas måluppfyllelse genom att det preventiva och promotiva hälsoarbetet får ta utrymme. Du blir vår andra skolsköterska på Stenkulaskolan varför du även får en nära kollega i vår befintliga skolsköterska.

I ditt arbete som skolsköterska i Malmö stad ingår att följa det basprogram som finns. Arbetet är förebyggande och hälsofrämjande. Du utför mottagningsuppgifter såsom hälsosamtal, hälsouppföljningar, skolläkarmottagning och vaccinationer. Den medicinska elevhälsan är en egen verksamhetsgren inom skolan med en övergripande verksamhetschef enligt Hälso- och sjukvårdslagen.

I ditt arbete som skolsköterska arbetar du nära eleverna och möter varje individ utifrån deras behov. Det är ett stimulerande och roligt arbete som gör att du vidareutvecklas i din profession och där du får möjlighet att nätverka med övriga skolsköterskor i grundskoleförvaltningen. Du arbetar för en trygg skolmiljö som främjar hälsa, lärande och trygghet. Uppdraget innebär även dokumentation i digitala verktyg.

Du kommer att få möjlighet till en gedigen introduktion baserad utifrån dina behov och du bibehåller löpande kontakt med både MLA och övriga skolsköterskor på grundskoleförvaltningen i Malmö stad. Vidare har du möjligheter till fortbildning vid ett par tillfällen per termin och under ditt första år får du även en veckas intern grundläggande utbildning avseende ditt uppdrag som skolsköterska.

Om du har fler frågor om tjänsten är du varmt välkommen att ringa administrativ chef Sara Bökwall eller verksamhetschef/MLA Anna Olin för mer information.

Kvalifikationer

Vi söker dig som redan arbetar som skolsköterska eller som vill utvecklas vidare i din profession som sjuksköterska. Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska.

Du behöver ha minst två års erfarenhet som sjuksköterska och det är meriterande om du redan har erfarenhet av arbete som skolsköterska. Det är också meriterande om du har erfarenhet av dokumentation i datajournal t ex PMO samt om du har tidigare erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga.

Som person är du strukturerad och organiserad i ditt arbete samt ansvarstagande och trygg i din roll.

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och göra skillnad på riktigt för att förändra världen? På Stenkulaskolan jobbar vi med inriktningen att göra världen till en bättre plats. Detta sker genom ett inkluderande förhållningssätt där vi ser till hela barnet och fokuserar på lärande, välbefinnande och likvärdighet. För oss är skolan ingen institution utan en del av samhället och en pusselbit för framtiden. Vi är en Apple Distinguished School och arbetar således mycket digitalt för att kunna inkludera fler barn och förenkla vardagen för såväl barn som vuxna på skolan. Vår skola är en F-9 skola med inkluderande hörselverksamhet samt central autismgrupp.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: tillträde enligt överenskommelse

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Sara Bökwall
Telefon 0729-732937
Område Malmö stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 3 mars 2020 (3 dagar kvar)