Skolsköterska till Bellevue gymnasium (75-100%)

Skolsköterska till Bellevue gymnasium (75-100%)

Arbetsuppgifter

Vi söker en skolsköterska till en av våra mindre skolenheter - Bellevue gymnasium!

Bellevue gymnasium är den lilla skolan med det stora hjärtat, vi har cirka 170 elever och små klasser. Vi söker nu en skolsköterska med stort engagemang för elevers lärande, hälsa och utveckling. Som skolsköterska hos oss blir ditt uppdrag att bistå skolan med medicinsk och omvårdnadskompetens på samtliga organisatoriska nivåer samt att bidra till skolutveckling. I uppdraget ingår att arbeta för en välfungerande elevhälsa för att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:
 • Genomföra hälsobesök med hälsoenkät, hälsosamtal och hälsoundersökning
 • Följa upp kontrollelever
 • Journalföra i Prorenata
 • Arrangera skolläkarmottagning
 • Följa upp och stödja elev och vårdnadshavare vid elevs sjukdom/funktionsnedsättning/frånvaro
 • Bedöma vaccinationsstatus, erbjuda och utföra vaccinationer
 • Erbjuda enklare sjukvårdsinsatser
 • Samverka med elevens vårdnadshavare, skolans personal, andra vårdgivare och externa myndigheter
 • Delta i skolans tvärprofessionella elevhälsoteam
 • Arbeta med hälsoundervisning på individ- samt gruppnivå
 • Medverka i verksamhetens systematiska kvalitetsarbete
Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom antingen öppen hälso-och sjukvård, barn och ungdomsmedicin alternativt skolsköterska. Du har minst två års erfarenhet som sjuksköterska mot antingen barn och/eller ungdomar, samt god insikt i skolans mål och kvalitetsarbete. Tidigare erfarenhet av samverkan med andra myndigheter är meriterande.

Arbetet förutsätter att du är trygg i din yrkesroll, kan arbeta självständigt, är initiativrik och har en god förmåga att se möjligheter i olika situationer. Som person har du har ett bra bemötande samt en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete Du har en god samarbetsförmåga och intresse av att arbeta tillsammans i team med olika yrkeskategorier. Ditt förhållningssätt är relationellt, salutogent och inriktat mot att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. Du är flexibel, lyhörd och har lätt för att skapa förtroende och goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor samt externa samarbetspartners

Tjänsten förutsätter att du behärskar svenska väl i både tal och skrift samt har en god digital förmåga.

Är du intresserad av ett meningsfullt och främjande arbete där du som skolsköterska kan göra skillnad varje dag? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Tillsättning sker först efter sista ansökningsdatum.

I tjänsten erbjuds
 • Professionsspecifik introduktion
 • Regelbundna nätverksträffar för kollegialt lärande, erfarenhetsutbyte, fortbildning och information
 • Deltagande i professionsspecifikt kvalitets- och utvecklingsarbete
 • Fortlöpande stöd från samordnade skolsköterska, skolläkare samt verksamhetschef för den medicinska elevhälsan
Om arbetsplatsen

Bellevue Gymnasium är en liten skolenhet för elever med få eller inga betyg alls. Skolans mål är att hjälpa elever vidare till fortsatta studier eller arbete. Den enskilde eleven står i centrum på Bellevue Gymnasium. All utbildning är anpassad efter elevens individuella behov. Bellevue Gymnasium arbetar mot diskriminering och utanförskap, för mångfald och demokrati. Principen om alla människors lika värde är alltid levande på skolan. Den visar sig i ett respektfullt bemötande, en vilja till samtal och en strävan efter närhet mellan elever och personal.

Vill du veta mer om oss? Besök: bellevuegymnasium.malmo.se

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, 75-100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Ulrika Ericsson-Hedman
Telefon 040343036
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 29 nov 2021 (1 dag kvar)