Skolsekreterare till Valdemarsro gymnasium

Skolsekreterare till Valdemarsro gymnasium

Arbetsuppgifter

Vi söker en vikarierande skolsekreterare till Valdemarsro gymnasium.

Som vår skolsekreterare blandas ditt administrativa huvuduppdrag med en social roll som arbetar nära såväl elever som kollegor och ledning. Tillsammans med eller på uppdrag av sektionschef ansvarar du för alla administrativa processer inom Valdemarsro. Gruppen har övergripande ansvar för planering, uppföljning och utförande av administrativa uppgifter på uppdrag av sektionschef. Du kommer att ansvara för ett eller flera arbetsområden som kan variera över tid.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • elevadministration
  • daglig kontakt och service till såväl elever som personal på skolan
  • personaladministration och vikariehantering
  • administrativt stöd till skolledning och sektionschef
  • ekonomihantering
  • arkivering och diarieföring
  • intern information.
I din roll blir du en viktig del av att se till att skolan får det administrativa stöd den behöver. Du ingår också i ett större sammanhang tillsammans med administratörer på Malmö stads övriga gymnasieskolor.

Kvalifikationer

Du har en för tjänsten relevant högskole- eller universitetsexamen om minst 180 högskolepoäng. Du har minst ett års erfarenhet av en administrativ roll, gärna inom skolverksamhet eller inom offentlig förvaltning, och har således erfarenhet av att arbeta i olika administrativa system. För tjänsten är det viktigt att du har mycket god datorvana och goda kunskaper i MS Office. Du är van vid datorn som arbetsredskap och hjälpmedel, samt har en vilja och förmåga att snabbt sätta sig in i nya program och system. Om du har kunskap i Extens, Raindance eller Platina är det en fördel.

För att kunna utföra arbetsuppgifterna inom denna tjänst på ett så bra sätt som möjligt behöver ditt arbetssätt kännetecknas av hög kvalitet och noggrannhet. Det administrativa ansvaret kräver att du kan strukturera, organisera och prioritera effektivt i ditt arbete, samt att du har ett analytiskt, lösningsorienterat förhållningssätt. Du gillar att arbeta med flera uppgifter samtidigt av varierande karaktär, från kvalificerade till enkla frågor. Du känner dig bekväm med att arbeta med datorn som främsta redskap, men trivs också med många kontakter och att svara på inkomna frågor. Eftersom du dagligen i ditt arbete är i kontakt med bland annat elever, kollegor och skolledning, så är det viktigt att du är tillmötesgående, har ett positivt bemötande samt har ett intresse av att samarbeta med och hjälpa andra.

Du har mycket god svenska, både skriftligt och muntligt. Du behärskar även engelska språket i tal och skrift.

Låter detta som en tjänst för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Valdemarsro gymnasium erbjuder utbildningar för elever på gymnasiesärskolans individuella och nationella program. De nationella gymnasiesärskoleprogrammen är programmet för Hälsa, vård och omsorg, administration, handel och varuhantering, estetiska verksamheter, fastighet anläggning och byggnation samt programmet för samhälle, natur och språk. På skolan finns också ett förstärkt program inom gymnasieskolans individuella program. Valdemarsro gymnasium har totalt cirka 150 elever.

Vår ambition är att varje dag möta våra ungdomar utifrån deras förutsättningar och behov för att var och en ska utveckla sitt lärande så långt det är möjligt. Vi är en lärande organisation och tar både elevernas och vårt eget lärande på allvar. Hos oss får du 130 nya kollegor som alla arbetar för att vara en förebild och en inspirationskälla - en spjutspets inom tillgänglighet, kunskap och kompetens. Vill du vara en del av vårt arbete?

Du kan läsa mer om oss på vår hemsida valdemarsrogymnasium.malmo.se/

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-08-02 till och med 2023-01-15

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Johan Jakobsson
Telefon 0729-836243
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 17 maj 2021 (9 dagar kvar)