Skolkurator till Malmö Citadellsgymnasium

Skolkurator till Malmö Citadellsgymnasium

Arbetsuppgifter

Hösten 2022 startar Malmö stads nya gymnasieskola - Malmö Citadellsgymnasium; En skola som präglas av innovativt entreprenörskap där hållbarhet, ekonomi och teknisk utveckling står i centrum. Skolan byggs i Malmös mest kreativa och expansiva delar och kommer stå klar 2024 men redan i höst drar vi igång i fina lokaler hos Malmö Universitet, ett stenkast ifrån den nya byggnaden.

Vi söker en kurator med stort engagemang för elevers lärande, hälsa och utveckling. Kuratorns uppdrag är att bistå skolan med psykosocial kompetens på samtliga organisatoriska nivåer och att bidra till skolutveckling. I uppdraget ingår också att arbeta för en välfungerande elevhälsa som stödjer elevernas utveckling mot utbildningens mål. Under första läsåret kommer din tjänst att vara delad mellan Malmö Citadellsgymnasium och Heleneholms gymnasium.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:
 • Ha samtal med enskild elev utifrån en skolrelaterad problematik
 • Ha enstaka samtal för bedömning och hänvisning till annan instans
 • Ha samtal i grupp med elever
 • Samverka med elevens vårdnadshavare, skolans personal samt externa myndigheter och verksamheter
 • Handleda och informera skolans personal i psykosociala frågor
 • Delta i skolans elevhälsoteam och bidra med psykosocial kompetens
 • Delta i skolans systematiska kvalitets- och utvecklingsarbete
 • Arbeta med elevernas arbetsmiljö, t ex skolans värdegrund
 • Bidra med kunskap till undervisningen t ex ANDT-s
 • Göra bedömning inför mottagande i särskola
 • Hantera studieekonomiska frågor
 • Handleda socionomkandidater
 • Dokumentera i kuratorsakt i Prorenata
Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen samt några års erfarenhet från socialt arbete med inriktning barn och ungdomar. Vi ser gärna att du har utbildning i Motiverande samtal och god insikt i skolans mål och styrdokument. Tidigare erfarenhet av arbete som skolkurator är meriterande, likaså tidigare arbete inom socialtjänsten med barn och ungdomar.

Arbetet förutsätter att du är trygg i din yrkesroll, kan arbeta självständigt, är initiativrik och har en god förmåga att se möjligheter i olika situationer. Som person har du ett bra bemötande samt en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Du har en god samarbetsförmåga och intresse av att arbeta tillsammans i team med olika yrkeskategorier. Ditt förhållningssätt är relationellt, salutogent och inriktat mot att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. Du är flexibel, lyhörd och har lätt för att skapa förtroende och goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor samt externa samarbetspartners.

Tjänsten förutsätter att du behärskar svenska väl i både tal och skrift samt har en god digital förmåga.

Urval sker löpande under annonseringstiden så skicka gärna in din ansökan redan idag. Tillsättning sker först efter sista ansökningsdatum.

I tjänsten ingår:
 • Professionsspecifik introduktion
 • Regelbundna nätverksträffar för kollegialt lärande, erfarenhetsutbyte, fortbildning och information
 • Deltagande i professionsspecifikt kvalitets- och utvecklingsarbete - Fortlöpande professionsspecifikt stöd från samordnade kurator
För skolkurator erbjuds regelbunden extern handledning.

Om arbetsplatsen

Malmö Citadellsgymnasium är Malmös nya gymnasieskola som startar hösten 2022. Skolan erbjuder program inom ekonomi, försäljning och service, samhällsvetenskap, samt teknik. Alla skolans utbildningar inriktas mot framtidens nya arbetsmarknad, där innovation, digitalisering och teknik tar allt större plats. Skolan byggs i Malmös mest kreativa och expansiva delar och ger dig närhet till universitetet, citykärnan och stadens myllrande näringsliv. Redan i höst startar skolan i fina lokaler hos Malmö Universitet på Citadellsvägen 7 som ligger drygt 400 meter från där den nya skolan byggs. På Malmö Citadellsgymnasium får både medarbetare och elever en möjlighet att tillsammans forma sin nya skola.

Läs mer om Malmö Citadellsgymnasium på malmo.se/citadellsgymnasium och om Heleneholms gymnasium på heleneholmsgymnasium.malmo.se

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Augusti 2022

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Johan Svensson
Telefon 0721-891653
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 3 juli 2022 (8 dagar kvar)