Skolbibliotekarie till Klagshamnsskolan F-9

Skolbibliotekarie till Klagshamnsskolan F-9

Arbetsuppgifter

Är du en glad och positiv skolbibliotekarie och vill arbeta med oss på Klagshamnsskolan har du chansen nu när vår skolbibliotekarie går vidare mot nya utmaningar.

Som skolbibliotekarie på Klagshamnsskolan kommer du ha en mycket central roll på skolan. Du har din utgångspunkt i vår bibliotekslokal, men du kommer samarbeta med alla pedagoger och elever i alla våra arbetslag och årskurser. Du kommer att vara delaktig i och ofta ledande i olika pedagogiska aktiviteter inte bara i biblioteket utan också i klassrummet. Du samarbetar med pedagogerna kring undervisning i informationshantering och källkritik. Du har textsamtal i grupp och helklass. Du ingår som en resurs i olika läsfrämjandeprojekt, som inspiratör och stötta till pedagoger.

I dagens samhälle är också elevers agerande på sociala medier en av de områden där du arbetar tätt med övriga pedagoger för att med olika diskussioner och övningar medvetandegöra ungdomar och stärka deras digitala identitet.

Du leder, i samarbete med pedagoger och skolledning, vårt samarbete med olika kulturella aktörer inom tex projektet Skapande Skola.

Du är en viktig kugge i vårt arbete i att stärka alla elevers språkliga förmåga och vi hoppas att du vill fortsätta vårt arbete mot att bli en skola som har ett Skolbibliotek i Världsklass.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad bibliotekarie till vårt skolbibliotek, där du antingen har en högskoleexamen som bibliotekarie (180 hp) eller en kandidatexamen (180 hp) varav 90 hp i huvudämnet biblioteks- och informationsvetenskap. Erfarenhet av arbete som skolbibliotekarie samt erfarenhet av undervisning och pedagogisk utbildning är meriterande. Det är viktigt att du har gedigna kunskaper i kunskapsorganisation. Du ska kunna förmedla och använda information på ett sätt som underlättar för våra elever utifrån de olika förutsättningar eleverna har.
Du ska ha god litteraturkännedom och inblick i den aktuella barn- och ungdomsboksutgivningen. Det är förutsättningar för att kunna förmedla läsning som passar den enskilda eleven.

Du har kunskaper i MIK, medie- och informationskunnighet.

Kännedom om skolans styrdokument förutsätts och en skicklig skolbibliotekarie kopplar alla sina aktiviteter till läroplanen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Klagshamnsskolan är en skola som är belägen i Klagshamn strax söder om Malmö. Vi har naturen inpå knuten med sjö, skog, strand och hav på nära avstånd.

På Klagshamnsskolan går cirka 800 elever från förskoleklass till åk 9 och nästan 90 personer arbetar här hos oss. Skolan är uppdelad på två skolbyggnader; Klagshamnsbyggnaden där vi i år har årskurserna F och 1 samt Strandbyggnaden där vi i år har årskurserna 2-9. Ledningsgruppen består av rektor, tre biträdande rektorer och en administrativ chef.

Skolan präglas av ett positivt klimat mellan kollegor och mellan elever och vuxna på skolan. Vi samarbetar alla för att skapa en skola där alla känner sig sedda och bekräftade. All vår verksamhet vilar på vetenskaplig grund. Om du arbetar hos oss får du möjlighet att vara med och påverka, utvecklas och utmanas i ett kollegium med en bredd av erfarenheter och kompetenser. Du kommer bli en värdefull del i vår skolas utvecklingsarbete.

Rektorsområdets gemensamma vision präglas av våra ledord, kunskap, glädje, trygghet och självständigt tänkande!

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Christin Stigborg
Telefon 0708 28 24 91
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 27 jan 2021 (9 dagar kvar)