Skoladministratör till Kirsebergsskolan

Skoladministratör till Kirsebergsskolan

Arbetsuppgifter

Hos oss utgör du ett nära chefstöd till skolledarna inom områden som elev-, personal-, ekonomi-, informations-, och myndighetsadministration. Du kommer i ditt uppdrag ha en central och viktig roll i vår expedition där du fungerar som vårt ansikte utåt och kommer dagligen få ta emot besök, hjälpa och vägleda elever, pedagoger, föräldrar, myndighetspersoner med mera.

I uppdraget ingår det även att hantera elevadministration, såsom t.ex. registrera elever, placeringar, betyg och andra elevresultat. Du ansvarar för vår posthantering, diarieföring, registrering, arkivering mm.
Du kommer också arbeta med att hantera fakturor, göra konteringar, inköp och beställningar via vårt ekonomisystem Ekot.
Arbetsuppgifter kopplade till korttidsbemanning, bl.a. bokning av vikarier och administration kring detsamma i befintligt IT-system, ingår också i uppdraget.

Kvalifikationer

Du har minst gymnasieutbildning. Du har minst två års erfarenhet av en administrativ roll inom skolverksamhet och har således erfarenhet av att arbeta i olika administrativa system. Du bör ha mycket god datorvana och kunskap i Raindance, Extens och Platina. Du har mycket goda kunskaper i svenska, både skriftligt och muntligt. För att kunna utföra arbetsuppgifterna inom denna tjänst på ett så bra sätt som möjligt behöver ditt arbetssätt kännetecknas av hög kvalitet och noggrannhet.

Det administrativa ansvaret kräver att du kan strukturera, organisera och prioritera effektivt i ditt arbete samt att du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du trivs med att arbeta med flera uppgifter samtidigt av varierande karaktär. Du känner dig bekväm med datorn som arbetsredskap men trivs även med många kontakter och att svara på inkomna frågor. Eftersom du dagligen är i kontakt med elever, kollegor, vårdnadshavare och skolledning så är det viktigt att du är tillmötesgående och har ett mycket positivt bemötande och god service.

Om arbetsplatsen

Kirsebergsskolan är en F-6 skola med cirka 600 elever. Här erbjuds du en inspirerande och spännande arbetsplats där vi sätter eleven och elevens lärande i centrum. Alla ska känna delaktighet, ansvar, respekt och trygghet. På vår skola har vi en positiv elevsyn med höga förväntningar. Vi har ett språkutvecklande arbetssätt i alla verksamheter då vi har en språklig mångfald hos eleverna. Här lär vi av och med varandra för att utveckla verksamheten.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Visstidsanställning till 2022-12-23
Omfattning: 50-100 %
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Erika Hellman
Telefon 070-8571266
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 28 juni 2022 (3 dagar kvar)