Skoladministratör till Gullviksskolan

Skoladministratör till Gullviksskolan

Arbetsuppgifter

Vi på Gullviksskolan utökar kollegiet och söker nu en skoladministratör som vill vara med i vårt arbete för varje elevs bästa skola!

Som skoladministratör utgör du ett nära chefstöd till skolledarna, främst administrativ chef, inom områden som elev-, personal-, ekonomi-, informations-, och myndighetsadministration. Du kommer i ditt uppdrag ha en central och viktig roll i vår expedition där du fungerar som vårt ansikte utåt och kommer dagligen få ta emot besök, hjälpa och vägleda elever, pedagoger, föräldrar, myndighetspersoner med mera.

I uppdraget ingår arbetsuppgifter kopplade till korttidsbemanning, bl.a. bokning av vikarier och administration kring detsamma i befintligt IT-system. Som skoladministratör har du även hand om posthantering, diarieföring, registrering, arkivering mm. Vidare ingår det även att hantera elevadministration, såsom t.ex. registrera elever, placeringar, betyg och andra elevresultat.

Kvalifikationer

Du som söker har gymnasieutbildning eller annan erfarenhet som bedöms likvärdig. Vi ser gärna att du har utbildning inom det administrativa området, gärna kopplat till ekonomi eller IKT. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en administrativroll, gärna på skola. Du har god IT-vana och har lätt för att tillägna på dig olika system. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i något eller några av våra vanligt förekommande IT-system som H-rutan, Ekot (ekonomi), Extens (betyg och elevregistrering), Platina (diarieföring), Vikariebanken (vikariesystem) och Novaschem (schemaläggning). Vidare har du goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Som person är du noggrann, ordningsam och serviceminded. Du är lösningsfokuserad och har förmåga att ta de beslut som krävs för att komma framåt. Då du i rollen kommer ha många olika kontaktytor behöver du trivas i mötet med andra människor. Du har en god kommunikativförmåga samtidigt som du har lätt för att samarbeta och bygger goda relationer.

Om arbetsplatsen

Gullviksskolan är en F-6 skola med ca 340 elever som ligger idylliskt inne i ett villakvarter med fin utemiljö. Skolan präglas av gemenskap, erbjuder en god pedagogisk miljö och ett nära ledarskap. Våra lärare är ämneslärare och fokuserar på de kunskapsområden var och en är utbildad i och brinner för. Vår fritidspersonal är engagerad i elever både på fritids och under skoltid med kompetensinriktning.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 50-75%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Cecilia Strid
Telefon 0734-164279
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 2 mars 2021 (5 dagar kvar)