Sjuksköterska till Kommunens rehabiliteringsavdelning

Sjuksköterska till Kommunens rehabiliteringsavdelning

Välkommen till Kommunens rehabiliteringsavdelning (KRA). Vi finns på Öresundsgården i Limhamn. På KRA har vi 28 vårdplatser fördelat på våningsplan två och tre. Personalen består av totalt ca 40 sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, läkare och chefer.

Öresundsgården hittar du ett stenkast från Limhamns centrum med närhet till flera matbutiker som Lidl, Willys och Ica, samt café och restauranger med stor variation. I husets bottenplan finner du dessutom TAMU Kantin, en restaurangutbildning/lunchrestaurang som erbjuder dagens lunch och fika, tisdagar, onsdagar och torsdagar.

Till Öresundsgården tar du dig lätt med buss 4, 33 eller 34 och kör du bil så finns parkering på gatan utanför.

Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Vi söker dig, sjuksköterska, som vill göra skillnad för våra patienter och utvecklas i din profession på kommunens rehabiliteringsavdelning, KRA. Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete i en välfungerande verksamhet med mycket erfarna kollegor.

På avdelningen vårdas och rehabiliteras patienter efter bland annat frakturer, stroke eller andra trauman. I vår unika verksamhet arbetar läkare alla vardagar som en del av vårt kvalificerade team. Som sjuksköterska är du en viktig del av teamet tillsammans med undersköterskor, sjukgymnaster/fysioterapeuter, arbetsterapeuter och sektionschef. Arbetet genomsyras av en helhetssyn, där fokus ligger på patienternas egna förutsättningar. Vi jobbar utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt och erbjuder våra patienter daglig träning i väl utrustade lokaler.

I uppdraget som sjuksköterska ansvarar du för kvalificerade hälso- och sjukvårdsinsatser samt utföra rondarbete, läkemedelshantering och medicinska bedömningar. Du ger rådgivning och handledning till omvårdnadspersonal samt driver utvecklingsarbete och kvalitetssäkring, främst inom HSL-området.

Som sjuksköterska hos oss har du möjlighet att påverka såväl din tjänstgöringsgrad som ditt schema.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har en god förmåga att bedöma och fatta beslut i vårdsituationer. Det är meriterande om du har vidareutbildning med inriktning vård av äldre, neurologi, ortopedi samt har erfarenhet av rehabilitering. Det är också meriterande om du har arbetat tvärprofessionellt i team och handlett omvårdnadspersonal.
Vi ser det också som positivt om du har erfarenhet av IT-stöden Procapita och Pascal.

Du sätter patientens behov i centrum och har förmåga att skapa trygghet och kontinuitet i vården. Du har ett rehabiliterande synsätt, ett gott bemötande och skapar goda och trygga relationer. Du vågar pröva nytt och engagerar dig i din egen och verksamhetens utveckling.

Du är serviceinriktad och tycker om att handleda och utbilda både patienter och omvårdnadspersonal. Du är samarbetsorienterad, kan samverka både internt och externt och bidrar aktivt till en god arbetsmiljö.
Du har goda datorkunskaper och är van att använda dig av datorn som verktyg och har god svenska i tal och skrift.

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer och kan därför komma att kalla till intervju under annonseringstiden, så vänta inte med din ansökan, sök nu!

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 13 juni 2021 (1 dag kvar)