Sektionschef till ordinärt boende enhet Kungsparken

Sektionschef till ordinärt boende enhet Kungsparken

Arbetsbeskrivning

Som sektionschef i Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen blir du en del av en expansiv förvaltning där du arbetar strategiskt likväl som operativt. Vi erbjuder ett stimulerande och utmanande uppdrag som sektionschef, när nu en av våra duktiga sektionschefer ska gå i pension, inom avdelningen för ordinärt boende i enhet Kungsparken. Kungsparken består av elva hemtjänstgrupper som finns i de centrala delarna av Malmö, och verksamheterna är samlokaliserade med flera kollegor och hemtjänstgrupper.

Som sektionschef ansvarar du för verksamheten, vilket innefattar ansvar för brukares insatser, personal och arbetsmiljö samt budget. Du ansvarar för verksamhets- och kvalitetsutveckling utifrån lagstiftning, uppsatt mål, riktlinjer, policys och värdegarantier. Brukarna och dess närstående ska vara delaktiga i den service och omsorg verksamheten ger.

I uppdraget ingå att leda och fördela arbetet och organisera verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. Arbetet innefattar även att aktivt och systematiskt arbeta bland annat arbetsmiljö, rekrytering och bemanning, medarbetarsamtal och lön. En viktig del i arbetet är att utveckla medarbetarnas kompetens, engagemang och arbetsglädje.

Som sektionschef ingår du i ledningsgruppen för enheten och har ett nära samarbete med övriga sektionschefer samt andra berörda parter. Organisatoriskt är befattningen underställd enhetschefen.

Arbetsuppgifter

Som sektionschef inom ordinärt boende arbetar du för att hålla hög kvalitet och att resurserna används så effektivt som möjligt för Malmöbornas bästa. Du bedriver kontinuerligt förbättringsarbete för att bibehålla Malmö stad som en attraktiv arbetsgivare, som vi ser är en förutsättning för att kunna rekrytera, utveckla och behålla den kompetens som krävs för att möta verksamheternas behov nu och framöver.

För oss är det viktigt att du som sektionschef kan bedriva verksamheten och organisera på ett sätt så att olikheter, arbetsglädje, kreativitet och produktivitet tillvaratas.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning med inriktning mot social omsorg eller annan adekvat högskoleutbildning. och meriterande är utbildning inom ledarskap och/eller värdegrundsarbete, liksom erfarenhet av omvårdnadsarbete. För att ta sig an uppdraget som sektionschef ser vi att du har en erfarenhet av ledarskap om minst 2 år. Meriterande är ledarskapserfarenhet inom vård- och omsorg eller liknande verksamhet med stora personalgrupper.

Som ledare är du lyhörd och tydlig i din kommunikation. Du arbetar bra med andra, inbjuder till delaktighet, motiverar och skapar förutsättningar för att nå gemensamt uppsatta mål.

Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver processer framåt. Du kan förmedla mål, är resultatinriktad och har vilja att utveckla verksamheten. Du är handlingskraftig och har förmåga att skapa och bibehålla god arbetsmiljö. Som chef och ledare ser du till helheten, kan analysera problem och sätta dem i ett större sammanhang i syfte att finna konstruktiva lösningar. Du har en ekonomisk medvetenhet och förståelse.

Som person är du lugn och stabil, har lätt att förhålla dig till ändrade omständigheter och fokuserar på rätt saker även i stressiga situationer. Du är van vid dokumentation, har god datorvana och utrycker dig väl i tal och skrift.

Om arbetsplatsen

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Tina Thomasson
Telefon 0708-769568
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 30 sept 2021 (11 dagar kvar)