Sektionschef till markskötsel

Sektionschef till markskötsel

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en sektionschef till enheten markskötsel på kommunteknik mot bakgrund av att enheten kommer att få ett utökat uppdrag.

Enheten markskötsel sköter idag drift och underhåll på allmän platsmark i hela Malmö på uppdrag av fastighets- och gatukontoret samt drift och underhåll på delar av tomtmarken i staden på uppdrag av stadsfastigheter. Enhetens samlade uppdrag innefattar bland annat tömning av papperskorgar, skräpplockning, ogräsrensning, gatusopning, beskärning av buskar och träd samt plantering. Enheten har även ett eget växthus där vi driver upp annueller och ansvarar för plantering av Malmö stads blomsterprogram.

Från och med januari 2023 kommer enheten att få ett utökat uppdrag gentemot vår partner stadsfastigheter och vi behöver därför utöka verksamheten med ytterligare en sektion. Sektionen kommer totalt sett omfatta ca 45 medarbetare som utför drift och underhåll av utemiljön på förskolor, skolor och gymnasier i hela Malmö.

Som sektionschef i detta uppdrag har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för ett antal arbetsledare. Arbetsledarna har i sin tur ovan nämnda ansvar för yrkesarbetarna ute i driften. I din roll biträder och stödjer du arbetsledarna i deras ledarroll samt genomförandet av processer och verksamhetens ständiga utveckling.

En viktig uppgift i rollen som sektionschef blir också att aktivt verka för ett nära, tydligt och coachande ledarskap samt ett tillitsbaserat arbetssätt som genomsyrar alla delar av uppdraget, både mot medarbetare och stadsfastigheter.

Sektionschefen ingår i enhetens ledningsgrupp och biträder enhetschefen vid framtagande av enhetens verksamhetsmål och tar därefter fram motsvarande nedbrutna operativa mål för den egna verksamheten. Sektionschefsgruppen ansvarar gemensamt för samordning av enhetens resurser för att säkra kvalitet mot våra partners i staden, som förutom stadsfastigheter, är fastighets- och gatukontoret. I rollen ingår också omvärldsbevakning för att säkra den långsiktiga utvecklingen av verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • Relevant examen från universitet/högskola eller utbildning/erfarenhet som kan prövas likvärdig
  • Flerårig dokumenterad ledarerfarenhet (personal-, budget- och arbetsmiljöansvar) eller andra arbetslivserfarenheter som kan prövas som likvärdiga
  • Goda IT-kunskaper och erfarenhet av att arbeta med olika former av systemstöd
  • God administrativ förmåga
  • Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift
Det är meriterande om du har:
  • Erfarenhet av verksamhetsutveckling
  • Erfarenhet av att navigera i en stor organisation med hög komplexitet
  • Landskapsingenjörsutbildning
  • Erfarenhet av storskalig grönyteskötsel
Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten och dina ledaregenskaper. Det vi söker är en ledare som är bra på att motivera andra, med en tydlig inriktning och som inte är rädd för att fatta beslut. Du ska kunna kommunicera trovärdigt på ett rakt och tydligt sätt och samtidigt vara lyhörd för dina medarbetare och våra partners behov. För oss är det viktigt att du är en lagspelare och att samarbete sker i nära dialog. Att du planerar aktiviteter och projekt effektivt och i god tid ser vi som en förutsättning.

B-körkort för manuellt växlad bil och goda kunskaper i svenska såväl i tal som skrift är en förutsättning för tjänsten.

Om arbetsplatsen

Enheten markskötsel tillhör avdelningen kommunteknik på serviceförvaltningen som arbetar för en väl fungerande stadsmiljö och erbjuder lokalt miljöanpassade och ekonomiskt effektiva helhetslösningar av drift, underhåll, skötsel, beredskap och teknisk service inom gator, parker och fastigheter. Avdelningen har cirka 500 anställda och omsätter årligen runt 700 miljoner kronor.

Serviceförvaltningen, i sin tur, är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Johanna Andersson
Telefon 0733-878251
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (2 dagar kvar)