Sektionschef till Valdemarsro gymnasium

Sektionschef till Valdemarsro gymnasium

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en sektionschef som vill vara delaktig i arbetet med att utveckla Valdemarsro gymnasium.

Valdemarsro är en gymnasiesärskola med små undervisningsgrupper som erbjuder utbildningar i fyra av gymnasiesärskolans nationella program samt gymnasiesärskolans individuella program.

Som sektionschef på Valdemarsro gymnasium ingår du i skolans ledningsgrupp och bidrar till att skapa förutsättningar för rektor att vara pedagogisk ledare. Skolans ledningsgrupp består idag av rektor, tre biträdande rektorer och sektionschef. Sektionschefens primära funktion är att tillgodose rektors behov av nära stöd inom olika processer som är gemensamma för hela förvaltningen. I enlighet med gällande riktlinjer och i samverkan med förvaltningens avdelningar, blir din roll att effektuera det nära stödet för rektor. Som sektionschef arbetsleder du den personal som inte ingår i rektors utbildnings- och elevhälsosansvar.

På Valdemarsro gymnasium erbjuds även LSS-insatsen Korttidstillsyn. Som sektionschef leder du det dagliga arbetet på korttidstillsynen med särskilt fokus på lovverksamheten. Dessutom har du en särskild viktig roll i det strategiska utvecklingsarbetet, systematiska arbetsmiljöarbetet och kvalitetsarbetet för LSS-verksamheten där du bland annat arbetar med mottagande av nya ungdomar, verksamhetens ekonomi, samt samverkar med funktionsstödsförvaltningen.

Som sektionschef ansvarar du, utifrån rektors delegation, för att driva och samordna skolans arbete inom:
  • Administrativt arbeteleda och samordna skolans administrativa arbete såsom elevadministration, ärendehantering, GDPR samt löpande ekonomiadministration. Samordna inköp och upphandling avseende de delar som finns i ekonomisystemet och ramavtal
  • Fastighetsfrågor/lokalerdriva och samordna skolans arbete med lokalförsörjning, tillgänglig fysisk lärmiljö, lokalvård, myndighetskrav samt driva och samordna skolans systematiska arbetsmiljöarbete
  • Säkerhet- och trygghetsfrågorleda och samordna skolan arbete med säkerhet och trygghet
  • Personal och budgetpersonalansvar och budgetansvar inom ditt chefsområde
Uppdraget innebär även att vara kontaktperson mot utbildningskontorets avdelningar när det gäller utveckling och förbättring av de stödprocesser som finns. Som sektionschef kan du därför också komma att delta i utbildningskontorets utvecklingsarbete.

Motiveras du av tanken att driva dessa arbetsområden i en skolmiljö som ständigt utvecklas? Då tror vi att jobbet som sektionschef är någonting för dig!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom beteendevetenskap, pedagogik, personal, ekonomi eller annan akademisk examen som bedöms relevant för uppdraget. Du har erfarenhet av LSS-uppdraget, systematiskt arbetsmiljöarbete och arbetsledning. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från utbildningssektorn eller annan offentlig verksamhet. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat i en stor organisation.

Du har mycket goda kunskaper i svenska, i tal och skrift. Du har även goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift.

Vi söker dig som har förmågan att tänka strategiskt och kan se helheten på komplexa problem. Du har ett brett perspektiv på frågor och ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Som sektionschef förväntas du ta ansvar för dina uppgifter och driva dina processer. Det är därför viktigt att du är en självgående person. För dig är det viktigt med kvalité, du tycker det är kul med problemlösning och har en god förmåga att prioritera rätt frågor. Att skapa engagemang och delaktighet är viktiga delar i din roll som sektionschef. Vi ser gärna att du är lyhörd, kommunikativ och en god relationsbyggare.

Om arbetsplatsen

Valdemarsro gymnasium erbjuder utbildningar för elever på gymnasiesärskolans individuella och nationella program. De nationella gymnasiesärskoleprogrammen är programmet för Hälsa, vård och omsorg, administration, handel och varuhantering, estetiska verksamheter, fastighet anläggning och byggnation samt programmet för samhälle, natur och språk. På skolan finns också ett förstärkt program inom gymnasieskolans individuella program. Valdemarsro gymnasium har totalt cirka 150 elever.

Vår ambition är att varje dag möta våra ungdomar utifrån deras förutsättningar och behov för att var och en ska utveckla sitt lärande så långt det är möjligt. Vi är en lärande organisation och tar både elevernas och vårt eget lärande på allvar. Hos oss får du 130 nya kollegor som alla arbetar för att vara en förebild och en inspirationskälla - en spjutspets inom tillgänglighet, kunskap och kompetens. Vill du vara en del av vårt arbete?

Du kan läsa mer om oss på vår hemsida valdemarsrogymnasium.malmo.se/

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Johan Jakobsson
Telefon 0729-836243
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 12 maj 2021 (1 dag kvar)